Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inny]Yii2 funkcjonalnosci użytkownika zarejestrowanego
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Coyote94
Witam wszystkich!

Musze wykonac projekt na uczelnie w yii2 I mam problem bo nie wiem jak wykonac go, zrobiłem już baze, mam do niej wygenerowanego CRUD'a spolszczony interfejs ale mam problem z funkcjonalnosciami uzytkownikow zarejestrowanych I nie zarejestrowanych i uzytkownikow z rolami
System nauki słówek (zdań)
Napisać aplikację umożliwiającą naukę i sprawdzenie znajomości słówek (zdań) z języka obcego. Aplikacja jest przeznaczona dla dzieci ze szkoły podstawowej i młodzieży gimnazjalnej.

Użytkownik niezarejestrowany:
1. Na stronie głównej powinna zostać wyświetlona lista wszystkich kategorii ze słówkami. 2. Po wybraniu kategorii powinna zostać wyświetlona lista podkategorii ze słówkami. 3. Po wybraniu podkategorii powinna zostać wyświetlona lista zestawów ze słówkami. 4. Po wyborze zestawu użytkownik powinien mieć możliwość: a. Przejścia w tryb nauki i. Wyświetlenie zawartości zestawu. ii. Odpytywanie ze znajomości słówek język1->język2 (np. pol->ang) 1. Algorytm 1: wymieszaj słówka, o każde słówko pytaj się dokładnie raz, niezależnie od tego, czy użytkownik wpisze je poprawnie, czy też niepoprawnie. 2. Algorytm 2: wymieszaj słówka, o każde słówko pytaj się tak długo, aż użytkownik dokładnie raz wpisze poprawnie każde słówko. iii. Odpytywanie ze znajomości słówek język2->język1 (np. ang->pol) 1. Algorytmy jak wyżej. iv. Inna metoda nauki słówek – należy wymyślić własny sposób (algorytm). b. Przejścia w tryb sprawdzania wiedzy i. Odpytywanie ze znajomości słówek język1->język2 1. Algorytm: wymieszaj słówka, o każde słówko pytaj się dokładnie raz ii. Odpytywanie ze znajomości słówek język2->język1 1. Algorytm: wymieszaj słówka, o każde słówko pytaj się dokładnie raz
Użytkownik zarejestrowany (posiadający konto):
Może realizować funkcjonalność tą samą co użytkownik niezarejestrowany oraz
1. Procentowe wyniki sprawdzenie wiedzy ze znajomości danego zestawu powinny być zapisywane w bazie danych. 2. Użytkownik zarejestrowany powinien mieć możliwość graficznej reprezentacji zapisanych wyników (graficzna reprezentacja postępów nauki). 3. Może tworzyć prywatne zestawy słówek i je używać jak każdy inny zestaw. [wersja trudniejsza!]

Boshi
W czym dokładnie masz problem? bo jak dla mnie to wygląda dość prosto.

3 akcje kontrolera, kategorie, podkategorie,zestawy

jakiś algorytm mieszania zestawów, zapis do bazy wyników a potem jakiś gotowy wykres w javascript odpalasz na podstawie swoich wyników. Do tego zarejestrowany użytkownik ma jakiś swój panel gdzie może tworzyć własne zestawy.

Nic trudnego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.