Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poszukiwany Website developer/programista
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Waloch016
Witam Nasza firma z lokalizacją w Irlandii Octawebs zatrudni osobą na stanowisko Website developera/Programisty

Zadania:
Poszukiwanie zleceń
Obsługa Klienta
Tworzenie responsywnych stron www z użyciem bootstrap

Wymagane
Znajomość PHP OO
Dowolna baza danych
html5
css3

Wynagrodzenie:

Nasze strony startują z ceną 399€ aż do 1800€
Proponujemy wynagrodzenie w postaci 10% od znalezienia klienta plus dodatkowo 10% od wykonania strony

A więc za jedną stronę można otrzymać
10% - 40€ - 180€
lub
20% - 80€ - 360€

Jest to oferta pracy zdalnej.

Zatrudnimy również osoby poniżej 18 roku życia ale nie młodsze niż 17 lat
nospor
Cytat
Proponujemy wynagrodzenie w postaci 10% od znalezienia klienta plus dodatkowo 10% od wykonania strony
Nie bardzo rozumiem... to programista ma szukać klientów i dostanie kase za znalezionych klientów czy to wy placicie programiscie za klientow, ktorych sami znalezliscie?

ps: przenosze
Waloch016
Już tłumaczę.

Jeżeli osoba znajduje osobę i dodatkowo stworzy tej osobie strone dostaje 20% całkowitej sumy.

Przy tym jeśli my znajdziemy klienta i nasz wspolpracownik będzie zaangazowany w projekt w dalszym ciagu otrzymuje wynagrodzenie w postaci 10% od strony.

Reasumujac on znajduje klienta na skep i go robi dostaje 360 euro
Natomiast jesli ja znajduje klienta i dalej on uczestniczy w projekcie dostaje 180 euro

Myślę że to jest dobra oferta bo będąc zaangażowanym w 10 stron miesięcznie najtańszych

Daje to 400 euro - 1600 zł bez wychodzenia z domu tax free poniewaź podatki płacę ja tutaj. (kwota "do ręki")
kapslokk
Cytat
Jeżeli osoba znajduje osobę i dodatkowo stworzy tej osobie strone dostaje 20% całkowitej sumy.

To mówisz, że jak znajdę klienta i zrobię strone - czyli odwale całą robotę to dostane 20% hajsu?
Waloch016
Tak, ale jesli my znajdziemy klienta tez dostajesz pieniadze.
kapslokk
No dobra, ale nie bardzo rozumiem, czemu skoro odwalam całą robotę, miałbym Wam za to płacić? : )
explodus
To gdybym miał szukać klientów, do tego jeszcze tworzyć front, czyl imam wszystko do sprzedania projektu, to czemu miałby Wam oddać 80% wartości projektu, zamiast podpiąć do pod wodpressa i sprzedać bezpośrednio klientowi?

Dla najtańszej strony, o której wspomniałeś:
10% = 180 euro
100% = 1800 euro czyli jakieś 7200 zł.

W jakim przypadku praca dla Was jest bardziej opłacalna? smile.gif
ohm
A jakaś podstawa jest? Czy tylko te 20%, a 80% bierzecie sobie za to że możecie je wziąć?
Boshi
Coraz lepsze oferty biggrin.gif Szukasz klienta, robisz samemu cały projekt i oddajesz im 80%-90% ceny, serio szukacie takich debili? Jak ktoś spełni oba te warunki to samemu zainkasuje całą kwotę.. ogarnijcie się.
Napisałęś jeszcze, że 10 stron w miesiącu dla najtańszej opcji daje 1600 zł? serio? chyba, że to takie gówno strony na maksymalnie godzinę roboty. No ale piszesz o sklepach także nawet najtańszy na wordpressie to koszt ok 3 tys w górę. Kto ma tu biznes? Znajduję klienta, stawiam mu sklep kasuje 3 tys. Pracuję z wami, znajduje klienta, stawiam sklep dostaję 40E? czyli 2840zł dla was a ja zapierdzielałem kilka dni ze sklepem ? haloooo tu ziemia...
Riggs
Mistrzowska oferta - znajdź sobie klienta, zrób wszystko i oddaj komuś 80% biggrin.gif. To nawet rząd na podatkach tyle nie zabiera.
!*!
Cytat(Boshi @ 24.11.2016, 14:25:43 ) *
Coraz lepsze oferty biggrin.gif Szukasz klienta, robisz samemu cały projekt i oddajesz im 80%-90% ceny, serio szukacie takich debili? Jak ktoś spełni oba te warunki to samemu zainkasuje całą kwotę.. ogarnijcie się.
Napisałęś jeszcze, że 10 stron w miesiącu dla najtańszej opcji daje 1600 zł? serio? chyba, że to takie gówno strony na maksymalnie godzinę roboty. No ale piszesz o sklepach także nawet najtańszy na wordpressie to koszt ok 3 tys w górę. Kto ma tu biznes? Znajduję klienta, stawiam mu sklep kasuje 3 tys. Pracuję z wami, znajduje klienta, stawiam sklep dostaję 40E? czyli 2840zł dla was a ja zapierdzielałem kilka dni ze sklepem ? haloooo tu ziemia...

Pracując dla nich zapewne podpisujesz umowę o byciu niewolnikiem co oznacza tylko tyle że jeśli wykonasz coś na boku, a oni to wykryją płacisz spore kary. Spotkałem się z czymś takim już parę razy. Co innego gdyby firma programistyczna poszukiwała osoby która nie ma pojęcia o programowaniu, a doskonale wyszukuje klientów.
explodus
Za samo wyszukiwanie klientów, to jeszcze spoko. Ale do tego programowanie? To już chyba trochę przesada. Pisząc sam front dla jakiejś firmy na zlecenie więcej zarobi taki programista.
Waloch016
Mam pytanie. Czy wy jako osoby prywatne wystawicie klientowi ktory zaplaci 8000 zł za strone wystawicie fakture vat?? bo przedsiebiorcy ktorzy maja tyle pieniedzy do wydania raczej oczekuja faktury.

Do sedna
nie ma faktury nie ma pieniedzy
wiec "mam ci oddac moje 80%" traci sens...

Poza tym nie wiem czy potraficie czytac

Ale jesli znajdziecie klienta dostajecie 10% tak czy inaczej bez roboty przy stronie.

wiec uwazam ze jesli znajdziecie klienta na sklep 1800 euro to dostajecie 180 euro co jest rownoznaczne z prawie 720 zł tylko za znalezienie klienta.
kapslokk
Firme zawsze mozna zalozyc smile.gif Nawet placac ZUS'y i inne pierdoly lepiej wyjde na tym, niz na oddawaniu Ci 80% biggrin.gif
viking
Proszę https://useme.eu/pl/secure-payment/start/
Tylko oni biorą prowizji bodajże 5% a nie 80.
Waloch016
Ale jesli znajdziecie klienta dostajecie 10% tak czy inaczej bez roboty przy stronie.

wiec uwazam ze jesli znajdziecie klienta na sklep 1800 euro to dostajecie 180 euro co jest rownoznaczne z prawie 720 zł tylko za znalezienie klienta.

Czy to jest waszym zdaniem malo?questionmark.gif

znajdz 3 klientow na sklep w miesiacu i dostajesz 2100 zł do ręki bez wychodzenia z domu.

Poza tym kto powiedział że masz wykonac calosc sam??
kapslokk
Ale chyba nikt z nas sie do tej opcji nie odnosil. Caly czas mowimy o opcji gdzie my odwalamy cala robote, a Ty zgarniasz 80% pieniedzy biggrin.gif

Cytat(Waloch016)
Poza tym kto powiedział że masz wykonac calosc sam??

Cytat(kapslokk)
To mówisz, że jak znajdę klienta i zrobię strone - czyli odwale całą robotę to dostane 20% hajsu?

Cytat(Waloch016)
Tak,(...)
Waloch016
No wlasnie bo sie uwzieliscie na to.

3 sklepy miesiecznie to jest 4200 zł dla Ciebie. i nie robisz tego sklepu sam tylko całą ekipą.

Zamiast siedziec i krytykowac zapytalibyscie o szczegoly.
!*!
Cytat(Waloch016 @ 24.11.2016, 15:06:54 ) *
Mam pytanie. Czy wy jako osoby prywatne wystawicie klientowi ktory zaplaci 8000 zł za strone wystawicie fakture vat?? bo przedsiebiorcy ktorzy maja tyle pieniedzy do wydania raczej oczekuja faktury

Forma płatności to akurat najmniejszy problem.

1. Można podpisać umowę i odprowadzić 19% podatku
2. Można założyć firmę i odprowadzić podatek 23% + składki
3. Można zapisać się do inkubatora przedsiębiorczości i zapłacić 300zł + 19% od umowy
4. Można skorzystać z firmy która za nas wystawi fakturę pobierając prowizję, z reguły nie więcej niż 19%

To odpowiedz na pytanie które zadaje Ci tutaj każdy. Jaki jest sens płacenia Tobie haraczu 80% tym bardziej że Ty poza jego pobraniem nic nie robisz.
Waloch016
Cytat(!*! @ 24.11.2016, 15:17:01 ) *
Forma płatności to akurat najmniejszy problem.

1. Można podpisać umowę i odprowadzić 19% podatku
2. Można założyć firmę i odprowadzić podatek 23% + składki
3. Można zapisać się do inkubatora przedsiębiorczości i zapłacić 300zł + 19% od umowy
4. Można skorzystać z firmy która za nas wystawi fakturę pobierając prowizję, z reguły nie więcej niż 19%

To odpowiedz na pytanie które zadaje Ci tutaj każdy. Jaki jest sens płacenia Tobie haraczu 80% tym bardziej że Ty poza jego pobraniem nic nie robisz.

3 sklepy miesiecznie to jest 4200 zł dla Ciebie. i nie robisz tego sklepu sam tylko całą ekipą.

!*!
Cytat(Waloch016 @ 24.11.2016, 15:18:23 ) *

4200zł za 3 sklepy? Gdzie tu zysk gdzie logika? Nie wiem jak u Was tam w Irlandii, ale nawet w Polsce średni koszt postawienia jednego sklepu to 2600zł netto
Waloch016
Wiecie co usuncie temat. z polakami sie nie da. do roboty sie nie rusza a jak ktos im proponuje pieniadze za siedzenie na kanapie to kreca nosem.
nospor
Cytat
a jak ktos im proponuje pieniadze za siedzenie na kanapie to kreca nosem.
No patrz, a od kiedy to napisanie strony i znalezienie na nia klienta to siedzenie na kanapie...ach, przepraszam, zapomnialem, ty jak programujesz to ogladasz tv wink.gif
!*!
Cytat(Waloch016 @ 24.11.2016, 15:38:38 ) *
Wiecie co usuncie temat. z polakami sie nie da. do roboty sie nie rusza a jak ktos im proponuje pieniadze za siedzenie na kanapie to kreca nosem.

Nie rozumiesz, że proponujesz marny interes? Cały czas czekamy na odpowiedź co w przypadku jak znajdę klienta, Ty wystawisz fakturę i ja zrobię to zlecenie.

2600zł netto - postawienie sklepu, wgranie na serwer, z reguły darmowy szablon bo to dopiero początek i klientowi nie zależy
3500zł netto - to samo co wyżej tylko z indywidualnym szablonem na zamównienie (różnice/ew. koszt szalbonu bierze oczywiście grafik)
4800zł netto - jeśli szablon jest na wyłączność
powyżej 6000zł netto - jeśli w skład zlecenia wchodzą indywidualne funkcje serwisu lub usługi

Cały czas mowa o jednym zleceniu dla jendego klienta. Do tego dochodzą koszty administracji serwerem i zarządzanie pocztą.

Czyli za 3 zlecenia tak jak piszesz zgarniamy od 7800zł netto do 18000zł netto, a nie 4200zł jak proponujesz. I nie ma namniejszego znaczenia czy pracujemy sami czy z ekipą, bo i tak co najwyżej przy niskobudżetowych zleceniach, część kasy zgarnie grafik, czasami ktoś kto to jeszcze potnie, ale to nie są duże koszty i nawet po odliczeniu ich działki, wychdzi więcej niż proponujesz.
nospor
Cytat
a jak ktos im proponuje pieniadze za siedzenie na kanapie to kreca nosem.

A zreszta, przekonales mnie. W soboty i w niedziele mam troche wolnego czasu to posiedze tak ze 4 godziny dziennie, w sumie bedzie 8 godzin. Ile moge oczekiwac kasy za to siedzenie? Bo sie pogubilem w pewnym momencie w twoich wyjasnieniach/obliczeniach
kayman
Cytat(Waloch016 @ 24.11.2016, 15:38:38 ) *

polecam zatrudnić Azteków lub inny lud wymarły -> może dadzą się nabrać

btw. idealny temat do działu z dowcipami smile.gif
r4xz
A ja nie wiem co wy widzicie złego w tej ofercie, można przecież w projekcie dopisać tylko jedną linijkę kodu i już mamy udział w projekcie. Potem czekamy aż kolega z pracy znajdzie nowego klienta i dla niego też dopisujemy jedną linijkę kodu i biznes się kręci smile.gif

Trochę przypomina mi to robienie projektów na uczelni, gdzie jedna osoba robi 90% pracy, a rozliczana jest za 33% (bo w zespole były przykładowo 3 osoby). Moim zdaniem takie warunki są niekorzystne dla pracownika jak i pracodawcy. Ciekawe czy jakiś sklep jest robiony przez więcej niż 10 osób? wink.gif
daWeb
Cytat(Waloch016 @ 24.11.2016, 15:16:29 ) *

Skoro jest takie zainteresowanie rozpisałbyś dokładne warunki współpracy, ale ich nie ma i jest to zwykły przekręt typu "mam firmę, będę wystawiał faktury, a wy zasuwajcie"
track
Cytat(!*! @ 24.11.2016, 16:20:03 ) *
4200zł za 3 sklepy? Gdzie tu zysk gdzie logika? Nie wiem jak u Was tam w Irlandii, ale nawet w Polsce średni koszt postawienia jednego sklepu to 2600zł netto

Z ciekawości zapytam skąd wziąłeś cenę 2600 net? Masz gdzieś jakieś dane, którymi się posługujesz - co i za ile?
Pytam z czystej ciekawości.
Pilsener
Normalnie:

- dostaję zlecenie od firmy X, udział w projekcie, stawka tyle i tyle + premia po zakończeniu projektu w terminie, czyli zlecają mi i dostaję 100 phpcoinów za 100 jednostek czasu

Paranormalnie:
- sam szukam firmy X, co powiedzmy zajmuje drugie 100 jednostek czasu
- sam sobie robię zlecenie, realizuję je w kolejne 100 jednostek czasu
- inkasuje za to 20 phpcoinów

Podsumowując: mam włożyć dwa razy więcej pracy, by dostać 5 razy mniej pieniędzy, czyli pracować za 10 razy mniej niż obecnie. To ja wolę "leżeć na kanapie" i robić to co do tej pory robię headsetsmiley.png

Jedyna zaleta, że praca zdalna - bo firma pewnie w polu to i w zakresie obowiązków "programisty" będzie opróżnianie latryny i rąbanie drewna do pieca nerdsmiley.png

P.S. > zaraz będą oferty, że musisz sam być PM, PH, grafikiem, dev opsem, programistą i jeszcze płacić za możliwość wzbogacenia portfolio oneeyedsmiley02.png
!*!
Cytat(track @ 24.11.2016, 18:44:11 ) *
Z ciekawości zapytam skąd wziąłeś cenę 2600 net? Masz gdzieś jakieś dane, którymi się posługujesz - co i za ile?
Pytam z czystej ciekawości.

Tyle sa w stanie zaplacic klienci z ktorymi rozmawiam, nie odbiega to tez zbytnio od ofert na portalach.
kayman
zastanawiam się dlaczego takie idiot oferty "pracy" są tylko na forach, nawet na fejsie po różnych grupach takich nie widać, a wydawało by się że tam będzie łatwiej takie wcisnąć
Pyton_000
@kayman wydaje Ci się tongue.gif
przykład z Grupy na FB: https://www.fiverr.com/ronymaha30/write-any-laravel-script
!*!
Cytat(kayman @ 25.11.2016, 10:33:18 ) *
zastanawiam się dlaczego takie idiot oferty "pracy" są tylko na forach, nawet na fejsie po różnych grupach takich nie widać, a wydawało by się że tam będzie łatwiej takie wcisnąć

Fb nigdy nie miał i nie bedzie mieć renomy w tej kategorii. Oferty pracy, wywieszonej w miejskim szalecie też nie wezmiesz poważnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.