Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kopiowanie danych z bazy do bazy
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
hmmm
nie mam pojecia jak zabrac sie za kopiowanie rekordow z jednej tabeli bedacej w innej bazie do tabeli bedacej w innej bazie.
prosze napiszcie jakis przyklad (np. z kopiowaniem dwoch kolumn), to chyba powinienem sobie potem poradzic.

mam pewna kocepcje zeby to zrobic za pomoca php - odczytac rekordy z tabeli z bazy1 i w petli zamiast wyswietlania ich dodawac je do tabeli w bazie2, ale jak to zrobic, np. w wierszu polecen. jak wyglada kod SQL?
aleksander
chyba PhpMyAdmin na to pozwala( chyba najnowszy). Jeżeli nie, robisz export (w pma) bazy, podmieniasz CREATE DATABASE na wlasciwy i odpalasz zrzut bazy także w phpmyadmin.
hmmm
nie korzystam z phpmyadmin ... wszystko robie za pomoca wiersza polecen :>
i nie mam zieloneg pojecia, co masz na mysli :P
dr_bonzo
Cytat
wszystko robie za pomoca wiersza polecen

Totalny hardcore biggrin.gif

a moze tak:
petelka po $id
  1. INSERT
  2. INTO baza_1.tabela_1, baza_1.tabela_2, (...) SET baza_1.tabela_1.kolumna_1 = baza_2.tabela_1.kolumna_1 WHERE ID = $id

// nie sprawdzalem

Sproboj tego phpmyadmina, jesli nie: masz heszcze mysqldump -- robisz zrzut (zniemiasz jw. --> olo), i wczytujesz do mysqla ten plik.
hmmm
no cos pozniej pokombinuje ... dzieki.

a co do phpmyadmin to mam, ale wychodze z zelozenia, ze na poczatek dobrze jest wszystko samemu - tak dla wprawy ;)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.