Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dodawanie rekordu do tabelki
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
skabszo
Mój problem wynika z tego że kiedy chcę dodać np
Kod
:
INSERT INTO `phpbb_topics` VALUES (9, 14, 'Linki', 5, 1105985111, 287, 22, 0, 0, 0, 11, 471, 0, 0, 1, 0, '');

i daję wykonaj w phpmyadmin występuje błąd
Kod
:
#1136 - Column count doesn't match value count at row 1  
chodzi o skrypt phpbb by przemo
crash
Ilość danych przekazanych w VALUES jest różna niż rzeczywista ilość kolumn w tabeli, albo upewnij się czy ta ilość jest dobra, albo sam określ, w które pola ma zostać wpisana dana.
skabszo
a to yy mógłbyś tak przybliżyć ? smile.gif co gdzie musiałbym wpisać - bo zanim załadowałem tą bazę to wyczyściłem wszystko w myadmin tak by pozostaly same tabelki no i w gruncje rzeczy nie istnieje zaden post ale podzial na fora i subkategoriie juz mam zrobiony tak jak byl - wpisy sa te same. Jesli bys mogl tak powiedzec ktory wpis z value trzeba zmienić i co on oznacza to bylbym wdzieczny smile.gif tzn chodiz mi oto czy np w tym
Kod
:
INSERT INTO `phpbb_topics` VALUES (9, 14, 'Linki', 5, 1105985111, 287, 22, 0, 0, 0, 11, 471, 0, 0, 1, 0, '');
9 i 14 oznaczaja jakies miejsce w subkategroiach czy jak winksmiley.jpg sadsmiley02.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.