produkty
ołówek
długopis
zaczarowany ołówek
linijka trzydziesto-metrowa
i tutaj po najechaniu np na produkt ołówek zmieniało się tło na np czerowony. wiem jak to zrobić, czyli:
Kod
table.menu1 tr:hover
{
background-color: #FFFFFF;
}
{
background-color: #FFFFFF;
}
w tym przypadku działa poprawnie, ale tylko w Operze, bo IE nie chce mi działać - dlaczego?? ja już się poddaję... pisałem już różńie ale nic z tego...- po prostu nie działa.
zrobiłem więc tak:
Kod
<td onMouseOver="this.style.backgroundColor='#jakis_kolor'" onMouseMut="this.style.backgroundColor='#inny_kolor'"
i w IE działa oraz w Operze też, ale jak uruchamiam stronę w IE, to pyta mnie, czy ma uruchomić zdarzenia aktywne na stronie czy nie... a wiem, że jest to przyczyna konfigurowania internetu-najczęściej blokuje się tym wyskakujące, wkurzające reklamy. a ja chcę, żeby w tym przypadku nie pytało, żeby po prostu się strona otwierała. może po prostu trzeba jakoś uwzględnić w koodzie to, żeby automatycznie zezwalała na uruchomienie zdadzeń na stronie.
powiem tak. w forum www.forum.pclab.pl jest takie wykorzystanie i tutaj nie pyta o zezwolenie uruchomienia zdarzeń... co za to odpowiada, bo ja już jestem zielony w tym i nie mogę sobie z tym poradzić...
proszę o poradę