Cytat
Bajer jest ok, ale w przypadku sesji gdzie trwaja kilka mili to niestety nie jestes w stanie zauwazyc, dodatkowo pokazuje koszty zapytania.
Oracle trzyma informacje o sesjach aktwynych i zakończonych. Jeśli będziesz miał szczęscie znajdziesz tam swoje zapytanie. Nie ma sesnu tutaj rozważać przypadków kiedy są to proste zapytania o mały stopniu rozbudowy. Łatwiej takie zapytanie zdebugować z poziomu aplikacji.
Cytat
Cytat
SQL ograniczone jest do 1000 znaków
A nie przypadkiem do 4000? Zapytania na bazie oracle maja ograniczenie do 4000 znakow, powyzej tego uzywasz bind. Wydaje mi sie ze rowniez taka wielkosc siedzi w ostatnich akcjach.
Nie przeczytałeś uważnie
pole w widoku
v$sql ograniczone jest do 1000 znaków ( przynajmniej do wersji 9i Ent., jest to std. ), tak więc jeśli wykonujesz zapytanie ktore jest wieksze, w tym polu znajdziesz tylko pierwsze 1000 znaków.
Edit: dodatek

SELECT sesion.sid sid,
sesion.username username,
sql_text sql_text
FROM v$sqltext sqltext, v$session sesion
WHERE sesion.sql_hash_value = sqltext.hash_value AND sesion.sql_address = sqltext.address AND sesion.username IS NOT NULL AND sesion.sid = :sid
ORDER BY sqltext.PIECE
Pogrzebałem chwile i oto prosze, pokazuje całe zapytanie wykonane przez usera. Jako sid podajesz numer sesji. Okazuje się że w v$sqltext jest całem zapytanie podzielone na 64 znakowe cześći