Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: website dla wielu przeglądarek
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
vede
hej robie strone www no i sprawdzam jak wygląda w operze, ff i IE i jes ok a jak przechodze na linuksa i sprawdzam w ff i konquerorze to strona sie sypie a właściwie 1 element. Strona jes wykonnaana na div-ach. Wiec prosze o odp jak zrobić strone dla wielu przegladaraek a i jeszcze jedna sprawa
strona jest na srodku no i w operze i w ff w rozdzielczosciach 800x600 i 1024x768 jest ok,a jesi chodzi o ie to w 1024x768 jest ok i w tej drugiej rozdzielczosic tesh wsumnie tylko ze pojawia mi sie na dole pasek (po prostu tak jakby byla za szeroka strona) marginesy mam na 12ex i jesli w 800x600 zrobie je na 1ex to paska nie ma natomiast w 1024x768 jest po leewej stronie a nie na srodku czy jest jakis sposob na zaradzenie temu no i do ie mam osobny arkusz cssa z gory dzienx za odp
revyag
Daj jakiegoś linka, żeby można było to zobaczyć.
Według mnie masz problem z niewłaściwym interpretowaniem prze IE padding i margin. Ale bez oględzin więcej nie mogę powiedzieć snitch.gif
vede
ten problem właśnie rozwiazałem poprzez wstawienie hacka <!--[IE] itd
Zajec
Cytat(vede @ 2005-09-27 08:55:58)
ten problem właśnie rozwiazałem poprzez wstawienie hacka <!--[IE] itd

A możliwe, że niepotrzebnie bo jeśli chodzi o podwójne marginesy elementów blokowych z nadanym float to wystarczy wykorzystać inny bug IE i dodać poza np.
float: right;
jeszcze
display: inline;

I rzeczywiście, podaj linka najlepiej.
vede
ok to jest link http://rogacher.w.interia.pl/ i bardzo prosze o pomoc chodzi o to jak wycentrować tego diva aby w 800x600 w IE nie było na dole paska przewijania z góry dziekuje
revyag
Namieszałeś snitch.gif
Ten arkusz dla ie wcale nie jest potrzebny. Centrujesz stronę przy użyciu margin, to prawda, ale nie tak jak napisałeś.
Poza tym nie znalazłem css'a dla div#main.
Dla body dajesz style text-align:center;
Dla div#main, margin:0 auto.
I już.
snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.