Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmowy edytor WYSWIG do komercyjnych celów...
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
legorek
Witam!

Poszukuje edytora HTMLa typu WYSWIG napisanego najlepiej w JS (tak, aby można było go umieścić na stronie i udostepnić użytkownikom).
Ma zapewniać podstawowa funkcjonalność w formatowaniu tekstu (bold, italic, kursywa, wyrównania) oraz łatwe wstawianie obrazków. Powinien być maksymalnie prosty, tak aby laik mógł poradzić z jego obsługą.
Jest tylko jedno ale: musi być darmowy do zastosowań komercyjnych.
Zleceniodawca dysponuje niskim budżetem, a chciałby zapewnić maksimum funkcjonalności i minimum skomplikowania. Co polecacie, co stosujecie u siebie ?
mike
Poszukaj sobie na forum pisząc w wyszukiwarce WYSIWYG.
Temetów było bardzo wiele.

Za tego typu lenistwo mozna dostać ostrzeżenie.
Riklaunim
Polecam Ekit - napisany w Javie (więc pójdzie pod Operą czy np. konquerorem ale wymaga Wirtualnej Maszyny Javy) i jest na licencji LGPL.
legorek
Witam

Mike_mech, oczywiście że szukałem. Zawsze to robię zanim zadam jakieś pytanie na forum. Tematy jednak dotyczyły głównie problemów jakie sprawiają te edytory, a ja nie szukam edytora który działa źle lub wadliwie. Jesli nie chciało ci się przeczytac dokładnie mojego wpisu to trudno, ale nie strasz mie ostrzeżeniami.

Riklaunim: Ekit, całkiem ciekawy, ale ta Java :/. Na starszych komputerach działa bardzo powoli.
revyag
@legorek może nie zauważyłeś ale w tych tematach ludzie dają linki do różnych edytorów, więc to raczej Ty czytasz niedokładnie.
klik1
klik2
mike
Cytat(legorek @ 2005-09-28 20:52:34)
Mike_mech, oczywiście że szukałem. Zawsze to robię zanim zadam jakieś pytanie na forum.
To znaczy że jednak znalazłeś tematy o edytorach WYSIWIG, więc dlaczego nie poszedłeś po linkach prowadzących do nich :?:

Cytat(legorek @ 2005-09-28 20:52:34)
Tematy jednak dotyczyły głównie problemów jakie sprawiają te edytory, a ja nie szukam edytora który działa źle lub wadliwie.
Nie ma edytora który działa bezbłędnie, a wiele pytań związanych jest z problemami z uruchomieniem, wdrożeniem. A to pytania o błędy też zawierają linki do edytorów.

P.S. Sorki jest jeden idealny i bez wad. Stosuję go w swoich projektach: InnovaStudio WYSIWYG Editor, ale nie jest darmowy.
kicaj
Cytat
Zleceniodawca dysponuje niskim budżetem, a chciałby zapewnić maksimum funkcjonalności i minimum skomplikowania

Nic nowego, kazdy tak chce, tanio i łatwo...

Napisanie tak banalnego WYSIWYG-a jest bardzo proste, ewentualne problemy moglby powstac przy zadzadzaniu wstawianymi obrazkami.

Najpierw poszukaj.

Szukaj, slowa kluczowe: designMode, execCommand
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.