Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularze submit
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
sajborg
Witam mam pytanko pewnie banalne jak zrobic ze mam przycisk
  1. <input name="co" type="submit" lang="pl" value="random" style="color: #FCD50E; border: 1px solid #2A5486; background-color: #2A5486" title="Szczęśliwy Traf">

I chcem zeby było na nim napisane "Szczesliwy traf" Ale zeby mi wysylal w GET random no wlasnie kurde nie wiem jak to zrobic sad.gif bo nie chcem zeby w adresie mial &co=Szczesliwy%20Traf itd sad.gif
shpyo
NIe możesz zrobić sobie jakiegoś ukrtytego pola?
np.
  1. <input name="traf" type="hidden" value="random" />

i dopiero teraz dać ten przycisk?

1. <input name="co" type="submit" lang="pl" value="Szczęśliwy Traf" style="color: #FCD50E; border: 1px solid #2A5486; background-image: url(ADRES); width: 80px;height:25px;" title="Szczęśliwy Traf">

Nie widzę sensu aby utrudniać sobie życie ;]
sajborg
Tak ale mam formularz nie post tylko GET i w adresie bede mial duzo niepotrzebnych badziewi sad.gif
TomASS
to zrób tak jak szanowny kolega shpyo polecił, czyli zrób pole ukryte i zamiast:

1. <input type="submit"....

Nazwij formularz:
  1. <form action="" method="GET" name="formularz">

i zrób przycisk:
  1. <button onClick="document.forms.formularz.submit()">Szczesliwy traf</button>

Musi działać. Pozdrawiam.
A tak BTW: dlaczego musi być GET?
sajborg
Takie rozwiazania to ja tez wymyslilem ale jak ja mam dwa przyciski submit i jeden ma

name="co" value="random"
name="co" value="normal"

I tak i nie moge zrobic 2 ukrytych ani nie moge uzyc <button> bo wtedy nie rozroznie jaka akcja czy random czy normal sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.