Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odwieżanie zawartości strony przy uruchomieniu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
molecular
Witam exclamation.gif!

Mam taki, prblem... Mam strone z panelem administracyjnym za pomocą którego można załadować na serwer pilk graficzny, po załadowaniu pliku widzę jego podgląd. Jeśli nie podoba mi się ten plik mogę go usunąć klikając odpowiedni przycisk a następnie załadować inny.

I tu pojawi się problem. Po załadowaniu kolejnego pliku w podglądzie widnieje nadal obrazek który już usunąłem - muszę więc odświeżyć strone i wtedy wczytuje się nowo-załączony plik (któremu jest nadawana jednak taka sama nazwa jak temu który został usunięty).

Czy można to jakoś rozwiązać, żebym nie musiał ręcznie odświeżać strony? Może jakieś automatyczne odświeżanie albo coś takiego żeby skrypt zawsze odczytywał plik z serwera a nie z temp'a?

z góry dzięki za pomoc
siemakuba
Witam,
ja stosuje takie rozwiązanie:

wybierasz plik graficzny z dysku za pomocą input="file".
zamiast wyswietlac w podgladzie zaladowany plik, podaje mu sciezke z dysku zamiast sciezki pliku z serwera. Sciezke pobieram z input.value przez JS i ustawiam ja dla obrazka z podgladem.

dziala bez zarzutu i nie ma problemu z cachowaniem przez przegladarke.

jakby niejasno bylo napisane, daj znac. :)

pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.