Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: WYSIWYG - php
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
lukadm
Witam.

Potrzebuje na strone edytora stron (WYSIWYG), darmowego. Strona jest robiona komercyjnie wiec edytor rowniez musialby miec mozliwosc roprowadzania go bez oplat.
Chodzi mi o cos takiego jak na stronie http://www.openwebware.com/products/openwysiwyg/ tyle ze napisanego w php.

pozdr.
Diwi
W php nie da się napisać edytora WYSIWYG ponieważ php jest językiem server-side a nie client-side (tak jak Javascript) dlatego JS to jedyne wyjście.

Pozdrawiam
dr_bonzo
Na stronie przeciez pisze:
Cytat
Also, because the code is distributed under the LGPL Open Source license, you can distribute it in your web application and pay absolutely no licensing fees. It's entirely free!

LGPL -- czyli mozesz wszedzie kozystac bez oplat

Szukaj tez edytorow na licencji BSD.

Takie edytoy nie potrzebuja jezyka php czy innego -- to wsyzstko dzieje sie po stronie przegladarki -- JavaScript.
lukadm
dziekuje za odpowiedzi.
Arrow
witam, polecam TinyMCE
Vogel
ja polecam FCKEditor ;] z TinyMCE pracowalem ladny kawalek czasu, ale FCKeditor jest duuzo lepszy.
nospor
A ja to jeszcze przeniosę.
marcini82
A ja wlasnie tworze projekt wykorzystujacy Xinha i ten edytor wydaje mi sie dosc przyjazny.
pawel_k
a czy zna ktoś wysiwyga ktory generuje poprawny kod xhtml 1.1?
wszystkie edytory ktore testowalem są niestety dalekie od doskonolaosci pod tym wzgledem:|
omega107
Cytat(Vogel @ 2006-03-22 08:51:04)
ja polecam FCKEditor ;] z TinyMCE pracowalem ladny kawalek czasu, ale FCKeditor jest duuzo lepszy.

Mam pytanie czy FCKEditor jest na pewno free dla projektów komercyjnych? Nie jestem dobry w angielskim. Z tego co wyczytałęm na stronie producenta to 750 doców kosztuje.
seaquest
Jest oparty o LGPL, czyli można używac do woli!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.