Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wniosek o poprawienie [html]
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
bigZbig
BBCode [html] - fajnie koloruje, ale nie zachowuje spacji tj. wcięć. Wnioskuje o poprawienie tego niedopatrzenia.
Sabistik
A ja wnoskuje o zglaszanie tam gdzie trzeba: Temat: Zglaszanie bledow forum
bigZbig
Wnioskuję o zmianę sposobu zgłaszania błędów. Przechodzenie całej procedury rejestrowania użytkownika i rozgryzanie calego systemu po to tylko aby napisać jedno zdanie to przesada. Czy ja się nudzę i nie mam nic do roboty? Poza tym co mnie obchodzi jakie błędy zostały zgłoszone i ile z nich jeszcze nie zostało rozwiązanych? Ja widze problem i proszę o jego rozwiązanie. Przygotujcie prosty formularz z jednym polem tekstowym "opis bledu" - uzytkownika powinno samo wykrywac - w koncu jestem zalogowany.
hwao
mnie sie wydaje ze na wersji dev forum bylo to poprawiane
nospor
@bigZbig no juz dobrze, nie denerwuj sie tak smile.gif
Masz po części rację (moze nawet w duzej czesci). Ty nie masz czasu i sie nie nudzisz, my tez nie. I dlatego też bugs nie sa zintegorowane z forum (albo nie wdrozone jak mowi hwao). Brakuje nam rąk do pracy. Milo, ze zglaszasz blad, byloby milej jakby znalazl sie on tam gdzie trzeba, gdyz latwiej by nam bylo to nadzorowac, ale ok. Tu tez mozna. A mozna nawet walic do mnie bezposrednio PW, co juz nie raz czyniono. Ja wowczas zglaszam gdzie trzeba. Wszakze mam przez to ciut wiecej roboty, no ale w zasadzie poto tez miedzy innymi jestem tu na forum.

Aczkolwiek jakbys kiedys znalazl chwilke i sie zarejstrowal w bugs, byloby milo. Rejestracja naprawde nie jest dluga a i system banalny w obsludze smile.gif

Podsumowując: bug zostanie dodany tam gdzie trzeba smile.gif
bigZbig
Przyznam sie, ze zanim napisalem wczesniejszego posta zdazylem sie zarejestrowac, a zdenerwowalem sie dopiero kiedy zobaczylem co jest dalej. Byc moze jest to banalne w obsludze, ale na pierwszy rzut oka tak nie wyglada wiec choc udalo mi sie w zyciu rozpracowac juz pare trudniejszych rzeczy to sobie pomyslalem z jakiej racji mam sie za to zabierac?

Wierzcie mi widzialem juz kilka systemow zglaszania bledow i wszystkie - po stronie uzytkownika - ograniczaly sie do jednego prostego formularza.
nospor
ee, mantis naprawde jest prosty w obsludze.
Po zalogowaniu pojawia ci sie menu, na nim (u mnie 4 od lewej) jest Dodaj Pojawia ci sie formularz dodawania bledu i juz smile.gif

Mantis umozliwia ci sledzenie bledu i dlatego ma wiecej opcji. ale samo dodanie bledu to tez jeden prosty formularz. Jak niechcesz to nie musisz sledzic bledu.

Cytat
a zdenerwowalem sie dopiero kiedy zobaczylem co jest dalej
no i nie denerwuj się. wiem z doswiadczeniu ze i mniej nerwow tym czlowiek zdrowszy i lepiej sie czuje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.