Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Ajax] odświeżanie diva'a
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > AJAX
zur887
Sprawa wygląda następująco, mam 4 ramki na stronie (teorytcznie, ona jeszcze nie istnieje tongue.gif ) i chciałbym zamienić je na div'y np. <div calss="strefa_1"> itd., ale tu mi się rodzi pytanie, jak odśweżyć co 5 sekund zawartość div'a tak jak było to podobnie z ramkami? Cz ktoś ma może jakieś pomysły, sugestie? Było by mi bradzo miło biggrin.gif
Cysiaczek
Pewnie.
Możesz skorzystac z Ajax, a automatyczne odświerzanie trzymasz dzięki JS'owej funkcji setTimeout(). Pocztaj o Ajax, to Ci sie szybk orozjaśni laugh.gif

Pozdrawiam
zur887
napisałem kod, ale nie ma to jak kochane kłopoty dry.gif
ponieważ temat nadaje się na przedszkole, założyłem go właśnie tam Temat: ajaxxml nie dziala

nie wiem czemu to nie działa sad.gif

[EDIT]
no sorry, tylko myślałem że soro to już dotyczy czego innego to nowy wątek założe, sorry jeszcze raz za problem
mike
Cytat(zur887 @ 22.08.2006, 01:18 ) *
ponieważ temat nadaje się na przedszkole, założyłem go właśnie tam Temat: ajaxxml nie dziala

A ponieważ Regulamin jest Regulaminem, zamykam tamten wątek i proszę kontynuować tutaj.
zur887
może nie sprecyzowałem o co mi dokładnie chodzi.

advAjax pobiera z pliku info.xml (dynamiczny jak coś :] ) informacje z tagu <message-new>, następnie przepisujemy go do zmiennej JS i sprawdzamy czy wynosi 1 jeśli tak zamieniamy na obrazek message.gif, skrypt miał sie wykonywać co 5 sekund. napisałem to i normalnie klops, nic nie działa sad.gif ktoś wie gdzie popełniłem jakiś głupi błąd?

z góry dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.