Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: oracle i jsp
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Oracle
yalus
witam

zainstalowalem sobie db oracle 10g oraz serwer aplikacji podczas instalowania tychze rzeczy zostal zainstalowany serwer http apach ale z tego co wiem to apach nie obsluguje jsp i w zwiazku z tym mam pytanie: czy aby uzywac jsp do 'komunikacji' z baza musze pozbyc sie apacha a w jego miejsce zainstalowac np. tomcat'a czy jest jakies inne rozwiazanie z apachem?

pozdrawiam
Method
hmm wiesz ale tomcat to tez apache smile.gif

nie wiem czy chcesz na 'apachu oraclowy,' obslugiwac jsp'ki i tylko jsp'ki czy moze chcesz postawic sobie tomcata. klepnij na pw co chcesz a ci wysle do tego ktorkiego manuala smile.gif

a by postawic tomcata nie musisz odinstalowywac nic. poprostu przy instalacji tomcata ustaw sobie port na jakis inny niz na ktorym dziala twoj apach oraclowy biggrin.gif
Luciano
najczescie robi sie tak ze apacza masz na 80 tomcata gdzies stawiasz z boku np 8888 i robisz proxy, mozesz je sobie ustawic na subdomene albo jak wolisz na /
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.