Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd podczas wgrywania bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Len
Witam
Z tym problemem staram się uporać już od ponad 2 tygodni. Jak dotąd wszędzie gdzie o to pytałem pomocnicy nagle przestawali odpowiadać zostawiając mnie na pastwę losu. Dlatego liczę na to, że tutaj wreszcie znajdą się poważne osoby, które naprawdę chcą pomóc.

Mój problem niby prosty. Nie mogę wgrać bazy danych na forum serwera yoyo.pl, która pochodzi z forum innego serwera, który niestety usunięto. Bazę danych wgrywam przez php My Admina, podczas wgrywania wyskakuje poniższy błąd:
Kod
Błąd

zapytanie SQL: Dokumentacja

SELECT *
FROM
WHERE CONCAT_WS( "-", 'wiadomo', '446', '0' ) = "wiadomo"
ORDER BY 'wiadomo', '446', '0'

MySQL zwrócił komunikat:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE CONCAT_WS( "-", 'wiadomo',  '446',  '0' )
                        = "wiad' at line 3

Czy ktoś wie z czym może być on związany? Co oznacza? Jak sobie z nim poradzić? Proszę o pomoc, ten problem uniemożliwia wystartowanie mojej strony (bez forum nie ma sensu).

Albo jakby ktoś wolał to jest możliwość sprawdzenia co jest nie tak własnoręcznie na tym serwerze z tą bazą danych.
mysz
W samym zapytaniu jest błąd: po FROM powinna być nazwa tabeli do jakiej wgrywasz dane.

Ale skąd SELECT we wgrywanych danych (zakładam że z backupu/dumpa) ? I w ogóle zabawne to zapytanie jest :)
Mam wrażenie że to jakieś błędne query samego phpMyAdmina.

Radzę robić takie rzeczy ręcznie (szczególnie jeśli baza jest duża). Czyli używając programu mysql na shellu (można zdalnie, z własnego komputera, jeśli nie masz shella na serwerze), lub za pomocą odpowiedniego skryptu php który robi to samo (czyli system('mysql -u USER -p NAZWA_BAZY < plik_z_backupem_danych.sql'); - jeśli system i inne wyłączone, nie ma shella, i różne takie dogodności, to radzę zmienić serwer...
Len
Hmm... nie będę ukrywał, że jestem noobem. Jak dotąd nikt nie wiedział o co chodzi, Ty wiesz, musisz być dobry. Mam pytanie, mógłbyś to zrobić dla mnie? biggrin.gif Wiem, marudzę ale ja się na tym kompletnie nie znam, jakbym miał to robić to bym cię zamęczył pytaniami smile.gif Oczywiście dostaniesz hasło i login, na pewno zrobisz to bardzo szybko w przeciwieństwie do mnie. Więc jak? smile.gif
mysz
Chyba nie bardzo. Ja mam już co robić :)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.