Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wybranie bazy danych na 110mb.com
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
KCG
Wie ktoś może jak wybrać bazę danych na serwerze 110mb.com?
Tutaj mój plik:
  1. <?php
  2. $conn = mysql_connect('localhost','trudny_user','hasło') or die("Nie mogę połączyć:<br />".mysql_error());
  3.  
  4. mysql_select_db('trudny_mysql') or die("Nie znalazłem bazy:<br />".mysql_error()."<br />".mysql_errno());
  5. ?>

Łączy się z bazą danych, ale zwraca błąd:
Nie znalazłem bazy:
Access denied for user 'trudny_user'@'localhost' to database 'trudny_mysql'
1044
Dane są dobre. Co robić? :/
varg
localhost ,uzytkownik,hasło , nazwa bazy danych , brakuje ci czegos:) , dokładnie to nazwy bazy danych

mam problem z mailerem na tym serwerze , nie obsługuje , najwiekszy problem mam z tym ze zewnetrznych tez nie obsługuje , sprawdzalem na o2, wp,onecie , biore pod uwage filtr antyspamowy , ale gmail powinien chodzić, nie dziala i tu sie zdziwilem bo nigdy nie bylo problemu , na innych serwerach nie występował ten bład, połaczenie z smtp działało jak nalezy, czy ktos wie jak rozwiazac ten problem ? ( sory za zasmiecanie twojego tematu ale rozmiawiamy o tym samym serwie i nie chce zakladać nowego tematu)

oto źródło zmartwienia :
Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to smtp.gmail.com:25 (Unknown error) in /www/110mb.com*************/htdocs/mailer/class.smtp.php on line 105
KCG
To mówisz, żeby po haśle dać nazwę bazy? spróbuję, chociaż ja się uczyłem, żeby wybierać mysql_select_db(). Dzięki smile.gif

A co do zaśmiecania tematu, to nie ma problemu, bo też jestem ciekaw, czy można jakoś skrypt napisać, żeby wysłać mail'a. bo chyba o to się pytasz? Chyba, że nie skumałem tongue.gif

Niestety, dopisałem nazwę bazy do mysql_connect(), ale po wykonaniu pierwszego pliku "No database selected" :/ . Daj mi najlepiej plik, jak Ty się łączysz i wybierasz winksmiley.jpg
ARJ
a to czytałeś?
http://www.110mb.com/support/index.php?_m=...id=22&nav=0
KCG
Jak pisałem, dane mam dobre (nazwa bazy, użytkownika i hasło, host też). Najlepiej, jak ktoś by mi podał całe polecenie, jeżeli w moim jest błąd. ;/
varg
do połączenia z bazą korzystam z Adob podaje co mam w configu ,
<?php
require_once('adodb/adodb.inc.php');
$db = NewADOConnection('mysql');
$db -> Connect("localhost", "******", "*******", "narilvatar_1");
$ADODB_FETCH_MODE = ADODB_FETCH_ASSOC;
$gamename= "Narilvatar";
$gamemail = "narilvatar@o2.pl";
$gameadress = "***";
$adminname = "*****";
$adminmail = "******l";

?>
KCG
Masz funkcje zdefiniowane pewnie w tym pliku adodb.inc.php, więc go też wklej, jak możesz smile.gif
już mnie denerwuje to, że sobie normalnie nie mogę bazy wybrać mysql_select_db(), jak na Apachu :\
ARJ
sprawdziłem jakie dane trzeba podać:
login: nazwakonta_uzytkownik
hasło: jak przy logowaniu
baza: nazwakonta_baza

najpierw w panelu administracyjnym konta trzeba utworzyć bazę danych i użytkownika i nadać mu prawa do tej bazy!
przykład:
  1. <?php
  2. $cnx = mysql_connect('localhost', 'abn******_user', '****')
  3. or die("Unable to connect to database server.");
  4. mysql_select_db('abn******_forum', $cnx)
  5. or die("Unable to select database.");
  6. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.