Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapotrzebowanie na profesjonalne rozwiązania.
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
mdr
Witam!
Co myslicie, czy rozwiazania hostingowe z gwarantowanymi zasobami i wydzielonym srodowiskiem(czyli np. VPSy, wszelkiego rodzaju gridy etc.) sa potrzebne na naszym lokalnym, zacofanym rynku?

Nie mowie o poziomie uslug kont a allegro, maksymalnie oversellowanych, gdzie 1000 klientow placacych smieszne pieniadze sa umieszczani na tanich dedykach ze stanow lub niemczech.

Chodzi, o zarzadzane rozwiazania, alternatywę dla dedyka, dla osob niekoniecznie znajacych sie na administracji *unix'ami, a potrzebujace (np. ze wzgledu na specyfikę skryptu) jakiegos niestandardowego czy egzotycznego rozwiązania.

Powiedzmy, klienci umieszczani na mocnych maszynach ~16GB RAM, RAID10, zarzadzane przez administratora.

Czy np. cena 200zł/mc za taką usługę (powiedzmy 30GB powierzchni, 300GB transferu, licencje oprogramowania i administracja w cenie [dodam, ze np. sam cpanel/whm kosztuje ok. 150zł miesiecznie]) uwazacie za odpowiednia?

Czekam na sugestie,
pozdrawiam...
intol
progreso.pl ma już coś takiego za 600 zł
mdr
Progreso ma hosting shared...
envp
Cytat
(np. ze wzgledu na specyfikę skryptu) jakiegos niestandardowego czy egzotycznego rozwiązania.
Zdajesz sobie sprawe jak jest w Polsce ? "Panie doplace 100 zł miesiecznie ale wlacz pan mod_xxx / costam ". Ale szczerze - bez ryzyka nie ma pieniedzy.
mdr
Cytat(intol @ 5.03.2007, 21:44:04 ) *
progreso.pl ma już coś takiego za 600 zł

Racja, pomyliłem się, zapewne chodziło Ci o ich psedo-dedykowane serwery bez root'a i z preinstalowanym oprogramowaniem.

Cytat
Zdajesz sobie sprawe jak jest w Polsce ? "Panie doplace 100 zł miesiecznie ale wlacz pan mod_xxx / costam ". Ale szczerze - bez ryzyka nie ma pieniedzy.

Nie bardzo wiem co masz na myśli.
intol
Mają, ale nie pisze na stronie. Gdzieś widziałem specjalną ofertę: dedyk, tyle że managed.
SongoQ
VPS uzywam czegos takiego, ale serwerek w USA, wychodzi cos okolo 100 zl na mies. Jest wiele wariantow, masz system preinstalowany powiedzmy z Cpanelem albo goly system, najczesciej fedora.

Dedyk a VPS to 2 rozne rzeczy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.