Witam!
Co myslicie, czy rozwiazania hostingowe z gwarantowanymi zasobami i wydzielonym srodowiskiem(czyli np. VPSy, wszelkiego rodzaju gridy etc.) sa potrzebne na naszym lokalnym, zacofanym rynku?
Nie mowie o poziomie uslug kont a allegro, maksymalnie oversellowanych, gdzie 1000 klientow placacych smieszne pieniadze sa umieszczani na tanich dedykach ze stanow lub niemczech.
Chodzi, o zarzadzane rozwiazania, alternatywę dla dedyka, dla osob niekoniecznie znajacych sie na administracji *unix'ami, a potrzebujace (np. ze wzgledu na specyfikę skryptu) jakiegos niestandardowego czy egzotycznego rozwiązania.
Powiedzmy, klienci umieszczani na mocnych maszynach ~16GB RAM, RAID10, zarzadzane przez administratora.
Czy np. cena 200zł/mc za taką usługę (powiedzmy 30GB powierzchni, 300GB transferu, licencje oprogramowania i administracja w cenie [dodam, ze np. sam cpanel/whm kosztuje ok. 150zł miesiecznie]) uwazacie za odpowiednia?
Czekam na sugestie,
pozdrawiam...
intol
5.03.2007, 21:44:04
progreso.pl ma już coś takiego za 600 zł
Progreso ma hosting shared...
Cytat
(np. ze wzgledu na specyfikę skryptu) jakiegos niestandardowego czy egzotycznego rozwiązania.
Zdajesz sobie sprawe jak jest w Polsce ? "Panie doplace 100 zł miesiecznie ale wlacz pan mod_xxx / costam ". Ale szczerze - bez ryzyka nie ma pieniedzy.
Cytat(intol @ 5.03.2007, 21:44:04 )

progreso.pl ma już coś takiego za 600 zł
Racja, pomyliłem się, zapewne chodziło Ci o ich psedo-dedykowane serwery bez root'a i z preinstalowanym oprogramowaniem.
Cytat
Zdajesz sobie sprawe jak jest w Polsce ? "Panie doplace 100 zł miesiecznie ale wlacz pan mod_xxx / costam ". Ale szczerze - bez ryzyka nie ma pieniedzy.
Nie bardzo wiem co masz na myśli.
intol
12.03.2007, 15:19:59
Mają, ale nie pisze na stronie. Gdzieś widziałem specjalną ofertę: dedyk, tyle że managed.
SongoQ
12.03.2007, 15:46:01
VPS uzywam czegos takiego, ale serwerek w USA, wychodzi cos okolo 100 zl na mies. Jest wiele wariantow, masz system preinstalowany powiedzmy z Cpanelem albo goly system, najczesciej fedora.
Dedyk a VPS to 2 rozne rzeczy.