Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Zend Framework
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
dzesi
Witam was postanowiłem pobawić sie i nauczyć ZF ale mam problem bo na localhoscie mam zainstalowany server +php + mysql wszystko pienie chodzi pear zainstalowałem , na serwerze Zf mam w katalogu Zend
i jak wchodzę do tego frameworka np chce odpalić plik mail.php to okazuje mi sie komunikat
---------------------------------------

Warning: require_once(Zend/Mail/Exception.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\AppServ\www\ZendFramework-1.0.0\ZendFramework-1.0.0\Zend\Mail.php on line 25

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'Zend/Mail/Exception.php' (include_path='.;c:\AppServ\php5\pear') in C:\AppServ\www\ZendFramework-1.0.0\ZendFramework-1.0.0\Zend\Mail.php on line 25
[ nie tylko przy tym pliku tak sie dzieje przy wszystkich taki komunikat wyskakuje
-------------------------------------------
Błąd ze nie może odnaleźć pliku smile.gif , czy to wina pear czy czego dziekuje za pomoc:)
phpion
Najlepiej gdybyś dodał ścieżkę do katalogu Zenda do include_path. Pomocne przy tym ci będzie set_include_path" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
Sabistik
Cytat
i jak wchodzę do tego frameworka np chce odpalić plik mail.php to okazuje mi sie komunikat

A po jaka cholerę chcesz 'odpalać' ten plik? Wszystko jest w najlepszym porządku. Lepiej poczytaj jakieś tutoriale jak sie tworzy aplikacje w oparciu o ZF.
dzesi
Ta na pewno robie wszystko tak jak opisane jest tutaj
http://wortal.php.pl/phppl/wortal/artykuly...zend_framework/
i

Warning: include(Zend.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in C:\AppServ\www\framework\index.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'Zend.php' for inclusion (include_path='.;./library/;./application/models.;c:\AppServ\php5\pear') in C:\AppServ\www\framework\index.php on line 5

Fatal error: Class 'Zend' not found in C:\AppServ\www\framework\index.php on line 6

Dlaczego tak sie dzieje:)
Sabistik
Cytat
Uwaga: kurs ten oparty został na Zend Framework w wersji 0.2 i prawdopodobnie nie będzie w pełni poprawny dla nowszych wersji.

Trzeba czytać ze zrozumieniem...
dzesi
Sam do tego doszedłem zamiast zend dałem [ include] Loader.php ale nadal błąd wyskakuje smile.gif, będę szukał w sieci czegoś nowszego .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.