Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: eFuturo.pl vs ovh.pl
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
BugsBunny
Zamierzam założyć swojego homepage'a. W tym celu intensywnie szukałem najtańszego hostingu z obsługą PHP5. Zrobiłem listę i na końcu wybrałem dwa eFuturo.pl i ovh.pl

Prosiłbym o opinie jeżeli posiadacie hosting na tych domenach a najlepiej na eFuturo opcje eFuturo 100 i ovh opcje START 1G.

Każde za i przeciw będzie mile widziane

W OVH zastnawia mnie to : Ilość jednorazowych połączeń do bazy - 3 blinksmiley.gif
Maq2007
Może trochę droższe, ale dużo osób ostatnio ceni sobie proste.pl
Sam jednak korzystam z usług ich firmy matki - IQ.pl i nie mogę powiedzieć o nich złego słowa, no ale proste.pl to z założenia trochę niższa półka ;]
BugsBunny
chodzi mi narazie o to żebym miał jak najtaniej serwer z domeną. Na tych co podałem koszt serwera plus domena .net to max 60zł na rok. Jak zwiększą się potrzeby to zmienię opcje albo dostawce hostingu.

a co z tym :
Ilość jednorazowych połączeń do bazy - 3

bo mi to wyglada tak jakby tylko 3 osoby jednoczesnie mogły odwiedzać moją stronę
zeppastian
jesli sie nie myle to znaczy ze w ciagu sekundy baza obsluzy 3 zapytania tylko
kwiateusz
nie zapytania a 3 połączenia winksmiley.jpg w każdym połączeniu dowolna ilość zapytań co i tak sie przekłada ze max 3 osoby wejdą na raz na strone
Firkrag
Max 3 osoby to w najgorszym przypadku. Połączenie może trwać 0,1s a osoba klika np. raz na 10s, więc moim zdaniem wtedy nawet i kilkadziesiąt osób zmieściłoby się na takiej stronie.
Fidma
zobacz http://neteasy.pl maja platnosci miesieczne wiec spokojnie mozesz miesiac czy dwa posprawdzac, sa tez kody promocyjne ktore obnizaja platnosci, jak zakladalem to dzialal jeden na 18% promo18 moze jeszcze bedzie wchodzil smile.gif

Standardowo maja 9GB / 90GB ale jak napiszesz do supportu to ci przydziela mniejsza quote smile.gif
BugsBunny
Cytat(Fidma @ 29.07.2007, 17:08:15 ) *
zobacz http://neteasy.pl maja platnosci miesieczne wiec spokojnie mozesz miesiac czy dwa posprawdzac, sa tez kody promocyjne ktore obnizaja platnosci, jak zakladalem to dzialal jeden na 18% promo18 moze jeszcze bedzie wchodzil smile.gif

Standardowo maja 9GB / 90GB ale jak napiszesz do supportu to ci przydziela mniejsza quote smile.gif

Tyle to ja będę płacił, ale rocznie.

No ale jeżeli już będzie wiecej niz 3 zapytania jednoczesnie to wyskoczy komuś błąd, ale jak odświeży to najprawdopodbnije wszystko będzie cacy??

To będzie serwer na np pierwszy rok - jak zwiększą się potrzeby to zwiększą się inwestycje - od czegoś trzeba zacząć
Fidma
Przy płatności za rok, masz 2m gratis smile.gif

Ja mam maksymalnie 29 jednoczesnych połączeń i daje radę, więc z 3 nie będzie problemu biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.