Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] OpenID
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Juzef
Witajcie
Już na wstępie przepraszam za moje lamerstwo, ale jakie jest - każdy widzi i nic na to nie poradzę.
Przechodząc do senda sprawy, dorwałem wtyczkę do obsługi OpenID w Symfony - sfOpenIDPlugin. Niestety jest ona słabo udokumentowana (a może tak ma być bo jest beznadziejnie prosta?) i nie widzę wielu przykładów jej użycia. Zainstalowałem, dopisałem sfOpenIDAuth gdzie trzeba w settings.yml mojej aplikacji, a mimo to jeśli próbuję wedle skąpego Readme stworzyć klasę dziedziczącą (w jednym z modułów aplikacji) z BasesfOpenIDAuthActions jak jest przykazane, wywala mi się że nic o takiej klasie nie wie.
Możliwe że to beznadziejnie banalna sprawa, ale jako początkujący w te klocki nie mogę jej właściwie rozpracować. Przydałoby się jakie wsparcie, gdyż nie znalazłem żadnego konkretnego przykładu użycia tej wtyczki, a przydałaby się. No, chyba że jest na to lepsza metoda...
Z poważaniem
Juzef
destroyerr
Nie mogę tego znaleźć tego teraz w dokumentacji, a wydaje mi się, że gdzieś było. Niestety, te klasy pluginów trzeba ładować ręcznie. Zawsze możesz jeszcze dziedziczyć po tej klasie: sfOpenIDAuthActions.
Juzef
Hmm.... dziedziczyć to ja właśnie próbowałem, ale po instalacji tego jako plugin, w stworzonym wcześniej module nie miałem do tej klasy dostępu mimo licznych kombinacji. Czyli jak można to do działania w miarę kulturalnie doprowadzić? Zwykłym chamskim include() podpiąc klasę gdzie jej potrzeba, czy to zbyt prostackie?;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.