Witam Was serdecznie!
Mam dziwny problem z Symfony. Po wysłaniu plików na serwer dzieją się cuda. Na serwerze zainstalowane jest Symfony 1.0.0 (może aktualizacja by pomogła? jednak nie chcę niepotrzebnie zawracać głowy adminowi).
W czym problem? Otóz na dev'ie wszystko ładne śmiga, natomiast w 'prod' mam takie oto cudeńka.
1) Nie działa walidacja formularzy. Wyświetlane są one po prostu na nowo bez informacji o błędnie wypełnionych polach. Kompletnie czyste formularze. Zapewne jest to związane z problem nr 2.
2) Nie przesyła mi zmiennych! getRequestParameter('parametr') nie pokazuje go. Co gorsza: $_POST zawsze jest pusta! $_REQUEST natomiast wygląda tak:
Kod
Array
(
    [symfony] => 92a98ecea0ba902ae4582be9800f0195
    [__utmz] => 196375537.1190046195.9.3.utmccn=(referral)|utmcsr=forum.php.pl|utmcct=/index.php|utmcmd=referral
    [__utma] => 196375537.1580283706.1183555750.1190924937.1191410826.13
)

skąd tam się wogóle bierze forum.php.pl? biggrin.gif Wyświetlam $_POST oraz $_REQUEST po wysłaniu formularza edytującego pewne dane w tabeli. Admin (z generatora) działa bez problemu, tylko frontend wywija takie numery. Co to jest do diaska? Pomocy!
PS: serwer to lh.pl działający na Apache, a nie na Zeusie.

Mały update:
w index.php mam:
Kod
define('SF_ENVIRONMENT', 'dev');

i podczas logowania (z użyciem sfGuardPlugin) jest walidacja danych. W momencie poprawnego wypełnienia formularza (poprawnymi danymi) jestem logowany.
Natomiast przy zmianie:
Kod
define('SF_ENVIRONMENT', 'prod');

logowanie nie działa. Walidacji nie ma, a nawet jeśli podam poprawne dane to i tak nie jestem logowany (wyświetla mi się ponownie formularz logowania). Pewnie dane nie są przesyłane w $_POST stąd nie ma czego walidować i nie ma na podstawie czego logować.
blinksmiley.gif
Z danymi przekazywanymi w linkach (np. kategoria/dom-i-ogrod/4.html) nie ma problemu. Id kategorii (4) jest wybierane poprawnie. Tylko formularze coś się krzaczą.

Kolejny update:
dokładnie te same skrypty (ale z wrzuconym bezpośrednio Symfony 1.0.7 po symfony freeze) działają zarówno w dev'ie jak i prod'u na home.pl