Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] Instalacja na MAMP
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Teamon
Instalowal ktos symfony na MAMP`ie? Przydalbymi sie jakis tutorial najlepiej...
NuLL
Co w tym trudnego ? pozatym ze PEAR wymaga porzadnej konfiguracji na OSX.
Teamon
no wlasnie problem jest z pear`em bo mam 1.3.5 i sie nie chce zupgradowac. I na dodatek mam cos pomieszane w _dir peara:
Kod
                               download_dir    /Applications/MAMP/htdocs/temp/download
                               temp_dir        /Applications/MAMP/htdocs/temp
PEAR executables directory     bin_dir         /Applications/MAMP/htdocs/bin
PEAR documentation directory   doc_dir         /Applications/MAMP/htdocs/PEAR/docs
PHP extension directory        ext_dir         /usr/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20020429
PEAR directory                 php_dir         /Applications/MAMP/htdocs/PEAR
PEAR Installer cache directory cache_dir       /tmp/pear/cache
PEAR data directory            data_dir        /Applications/MAMP/htdocs/PEAR/data
PHP CLI/CGI binary             php_bin         /usr/bin/php
PEAR test directory            test_dir        /Applications/MAMP/htdocs/PEAR/tests

W sumie jakby mi ktos podal jakie powinny byc te sciezki i jak go zupgradowac to powinienem sobie poradzic z reszta (pear upgrade PEAR cos nie dziala)
jupeter
A przeglądałeś: http://trac.symfony-project.com/#Installingsymfony "Kategoria: OS X" party.gif .

Niestety nie posiadam maca, ale jakby co to zarzuć może pytanie również na symfony.pl/forum - może ktoś ma albo pytanie będzie bliżej problemów z symfony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.