Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CMS jako platforma dla serwisów
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
phpguest
Czy mógłby ktoś wskazać CMS/groupware, który umożliwia stworzenie plarformy portalowej (strona główna z własnymi działami) i podział na serwisy? Podział na serwisy odbywałby się poprzez konfigurowalne kategorie (jakie menusy, layout, ogólnie content, mają być wyświetlane). Najbliższym przykładem wydaje się być portal mocny.com, ale nie wiem czy tam wszystko oparte jest na jednej wielkiej aplikacji.

Pozdr.
sticker
otwórz google.com i wpisz free CMS i zobaczysz ile tego wyskoczy (najbardziej popularnet to joomla i drupal - duzy kaliber, wp, typo3 i symphony mniejszego kalibru
devnul
to są platformy dedykowane - nic gotowego raczej nie znajdziesz bo jest to segment rynku z którego skorzysta (biorą pod uwage ilość wdrożeń) naprawde zbyt mały odsetek populacji
phpguest
Cytat(sticker @ 5.01.2008, 17:43:27 ) *
otwórz google.com i wpisz free CMS i zobaczysz ile tego wyskoczy (najbardziej popularnet to joomla i drupal - duzy kaliber, wp, typo3 i symphony mniejszego kalibru

z praktyki znam prawie wszystkie cmsy, które wymieniłeś. Cecha, którą wyżej opisałem nie jest w nich oficjalnym modułem.

Cytat(devnul @ 5.01.2008, 18:48:31 ) *
to są platformy dedykowane - nic gotowego raczej nie znajdziesz bo jest to segment rynku z którego skorzysta (biorą pod uwage ilość wdrożeń) naprawde zbyt mały odsetek populacji

swego czasu zmodyfikowałem sobie pod takim kątem Tikiwiki, trochę dłubania w kodzie było, dlatego nie chciałbym teraz do tego powracać. Zastanawiam się właśnie czy istnieją już stabilne, opensource'owe rozwiązania w tej kwestii.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.