Na czym polega owy skrypt?
User-gość rezerwuje u danego usera-firmy termin na wykonanie usługi. Zapisuję ten termin w BD, aby po upływie tergo terminu user-gość otrzymał e-mail z linkiem aktywacyjnym, którego kliknięcie spowoduje dodanie punktu pozytywnego.
i tak kod
komentarz.php
<? include('config.php'); $zapytanie = "select * from `rezerwacja` where `data`='CURDATE(YYYY-mm-dd)'"; { $username = $wiersz['username']; $e = $wiersz['login goscia']; $status = $wiersz['status']; } if($status == 'tak') { $sql="INSERT INTO komentarze (`kod`) VALUES('$kod') WHERE `username`='$username'"; } // jesli dodane do tabeli komentarze- wysyłamy e-mail if($result1){ // ---------------- Formularz wysyłania e-mail ---------------- // adresat $to=$e; // Temat $subject="Dodaj pozytyw firmie z Naszej bazy! "; // Od kogo $header="from: Administrator bazy <mój e-mail>"; // Wiadomość $message="Witaj ! r\n"; $message.="Mamy nadzieję, że firma, którą znaleźliście dzięki Naszej bazie zaspokoiła
Wasze wymagania.r\n"; $message.="Kliknijcie w link poniżej aby dodać punkt pozytywny.r\n"; $message.="http://www.mój_adres.pl/dodajkomentarz.php?passkey=$kodr\n"; $message.="Dziękujemy - TEAM BFBW"; // wysyłamy e-mail } ?>
Jeśli user-gość kliknie na link- wykonujemy taki skrypt:
CODE
<? include('config.php'); // Passkey pobrany z linka aktywacyjnego $passkey=$_GET['passkey']; // wyciągamy dane do których pasuje $passkey $sql1="SELECT * FROM komentarze WHERE kod ='$passkey'"; if($result1){ if($count==1){ $username=$rows['username']; $pkt=$rows['pkt']; $addpkt=$pkt+1; // dodajemy punkt pozytywny $sql2="UPDATE komentarze SET `pkt`='$addpkt' WHERE username='$username'"; } // Jeśli kod niepoprawny else { $messages .='Błędny kod aktywacyjny'; } // jeśli kod aktywacyjny poprawny if($result2){ $messages .='Właśnie dodałeś punkt POZYTYWNY do sumy punktów firmy z której usług korzystałeś
. Dziękujemy w Ich imieniu!'; } } ?>
Proszę o przeanalizowanie powyższego kodu i wskazanie mi błędów, a może ktoś zaproponuje lepsze wyjście.... Teraz proszę mnie rugać