Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] walidacja formularza
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
mazur83
Witam,

mam na stronie 2 formularze, oba sa nazwane. chce zrobić validację jednego z nich. w momęcie gdy utworze odpowiedni plik yml w katalogu validate i dam:
Kod
fillin:
     enabled: true
     param:
       name: nazwaForm

to w momęcie wyświetlania formularza po nie udanej validacji. fillin działa ale kodowanie sie sypie. w momęcie gdy dodam jeszcze jeden parametr do pliku validujacego:
Kod

fillin:
enabled: true
     param:
       name: nazwaForm
       content_type: xml

kodowanie jest ok ale fillin nie działa, proszę o pomoc
mike
Dziwne, ja mam:
Kod
fillin:
  enabled:          true
  param:
    content_type:   xml
i wszystko śmiga.
Spróbuj raz jeszcze (pamiętając o symfony cc).
mazur83
hmm, wiem że to dziwne bo identyczny moduł mam w drugiej aplikacji tylko tam jest jeden form więc nie musiałem dodawać parametru nazwa. i wszystko śmiga pieknie (fillin działa i kodowanie sie nie sypie)
mike
Cytat
The fillin feature works by parsing the response content in XML just before sending it to the user. If the response is not a valid XHTML document, fillin might not work.
Może masz gdzieś błąd w strukturze dokumentu?
defrag
moze w formie masz ustawione id a nie name na "nazwaForm"?
mazur83
fillin dziala ale kodowanie wywraca. dlatego dodałem:
Kod
content_type:   xml

a z tym kodowanie jest ok ale fillin nie działa

nie mam pomysłu co może być nie tak z tym kodowaniem, więc polskie znaki dam w unicodzie i będzie działać.

heh jak na stronie działa unicode to nie wiem jak wprowadzić go w pliku z validacją, jak odpalam stronę na localu to wszytko jest ok, tylko na home.pl się kopie, heh a w drugiej aplikacji na home jest wszystko w porządku sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.