Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Puma System - Problem z PM
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
Slayer_HW
Siemka
mam problem z systemem użytkowników Puma
http://hotscripts.pl/produkt-2072.html
a mianowiście gdy wchodze do skrzynki odbiorczej wywala mi błąd
Warning: file(/home2/psz/www/psz.rootnode.net/htdocs/users/new_install/userdata/353186e222476a43c26d5b5a2c762e6c93625036<?php die("BRAK DOST_PU");?>.php) [function.file]: failed to open stream: No such file or directory in /home2/psz/www/psz.rootnode.net/htdocs/users/new_install/index.php on line 787

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home2/psz/www/psz.rootnode.net/htdocs/users/new_install/index.php on line 788

przy czym te 2 linie mają kod
$data = file($filename);
foreach($data as $value){
 co tu może być nie tak
jeśli ktoś chce to mu moge podesłac cały plik

z góry dzięki za pomoc
nospor
blad drugi wynika bezposrednio z pierwszego, a pierwszy pojawia ci sie dlatego, bo skrypt próbuje otworzyc plik o nazwie:
353186e222476a43c26d5b5a2c762e6c93625036<?php die("BRAK DOST_PU");?>.php

Bardzo fajna nazwa, szczególnie z tym kodem php w srodku winksmiley.jpg

Jest tam jakiś bobol, bo on te nazwy pobiera z pliku z wiadomosciami.
ten plik to: $fpath."userdata/".$Usermd."/inbox.php";
popatrz w plikach inbox.php czy nie wyglądają podejrzanie.

A tak po krotkiej analizie tego skryptu, moge z całą pewnoscią powiedziec ci jedno:
jesli jeszcze mozesz - uzyj czegos innego. Ten kto pisal ten skrypt miał małe pojęcie o optymalności a co za tym idzie pewnie i php.
Slayer_HW
no tak ale ta nazw jest generowana automatycznie bo skrypt nie używa bzay tylko zapisuje all w plikach i daje takie nazwy a ten kod php co tam jest to jest zawartośc tego pliku a plik inbox.php ma taką samą zawartość
nospor
Cytat
no tak ale ta nazw jest generowana automatycznie bo skrypt nie używa bzay tylko zapisuje all w plikach
to wiem

Cytat
a ten kod php co tam jest to jest zawartośc tego pliku
Analizujac ten skrypt, doszedlem do wniosku ze kazda linia w inbox.php to nazwa pliku wiadomosci, nie liczac pierwszej linii, gdyz oni pierwszą linie zawsze usuwaja. A u ciebie nazwa pliku wyskakuje taka:
353186e222476a43c26d5b5a2c762e6c93625036<?php die("BRAK DOST_PU");?>
No cos tam jest schrzanione, zapewne przy tworzeniu pliku inbox.php

Mowie ci tylko jak jest. I bedziesz mial zapewne inne niespodzianki przy dluzszym uzytkowaniu, bo jak mowilem skrypt ten jest źle napisany. Stwierdzam tak po analizie pewnej "fajnej" pętelki w tym skrypcie oraz po bledzie jaki dostajesz.
Slayer_HW
to co byś mi polecił. Dodam tylko że php znam na tle że wiem np żę gdzieś czegoś brakuje np. : czy } jak spojrze na kod ale samemu coś napisac nie umiem potrzebuje systemu zarządania userami prostego w wbudowaniu w strone. Może być po angielsku
nospor
nic ci nie poleca bo nie znam zadnego takiego systemu.

Wracajac jeszcze do problemu:
zauwazylem ze koleś zapisuje do inbox.php zawsze na poczatku:
<?php die(\"ACCESS DENIED\");?>

U ciebie to jest BRAK DOSTEPU. No i albo w starej wersji bylo po polsku, potem byl upgrade i zmieniono na angielski i sie zaczelo krzaczyc, bo tam jest jeszcze usuwany ACCESS DENIED a jak byl BRAK DOSTEPU to zostalo i teraz w pliku inbox php masz tak:
<?php die(\"ACCESS DENIED\");?>
<?php die(\"BRAK DOSTEPU\");?>

masz tak? jak tak masz to usun cala linie z BRAK_DOSTEPU we wszystkich inbox.php

Albo druga przyczyna to z jakiegos powodu twoj BRAK DOSTEPU nie znajduje sie w pierwszej linii, tylko w drugiej. Moze pierwsza linia jest pusta. Jak tak to usun ja.

A jesli zadna z odpowiedzi ci nie zadzialala to pokaz poczatek pliku (3 pierwsze linie) z blednego inbox.php
Slayer_HW
w pliku inbox.php ma BĄD dostępu bo sobie przetłumaczyłem plik lang na polski a ten kod mam w 1 lini w każdym pliku i nic poza nim
nospor
Cytat
ten kod mam w 1 lini w każdym pliku i nic poza nim
Obstawial bym jednak ze masz gdzies cos namieszanie.
Skrypt wyswietlania wiadomosci, usuwa pierwsza linie, i nazwy pobiera dopiero od drugiej. Jesli wiec ci pobiera tę złą nazwe pliku, znaczy ze jednak ktorus z inbox.php jest zly. Przegladales wszystkie inbox.php z katalogu: userdata/".$Usermd."/inbox.php"; ?
Slayer_HW
tak wszysktie i w każdym to samo
dodam tylko też że jak wchodze w skrzynke odbiorczą jest ten sam błąd tylko w tedy wyświetla że jest on w innej lini ale w tej lini jest dokładnie to samo co wcześniej
nospor
trduno mi coś powiedziec bez tych "złych" plików inbox.php. Gdybym miał je u siebie i dokladna wersje skryptu co ty masz, to moze by cos sie znalazlo.

Ale moze poprostu zmienic skrypt jak proponowalem wczesniej a tym se juz glowy nie zawracac
Slayer_HW
wiem sporo kłopotu z tym więc szukam czegoś nowego ale i tak dzięki za to że próbowałeś mi pomóc happy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.