Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony, Propel]
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Emanuel1989
Witam
Mam taki problem od niedawna "siedze w" symfony i nie wiem w jaki sposób wykorzystać obiekt zwrócony przez metode doSelect dla objaśnienie sprawy zamieszczam kod:
  1. <?php
  2. $c = new Criteria();
  3. $c->add(UserPeer::USERID, $userid, Criteria::NOT_EQUAL); //warunki bez sensu
  4. $c->add(UserPeer::EMAIL, $email); //warunki bez sensu
  5. $wynik = UserPeer::doSelect($c);
  6. ?>

I tu pojawia się problem bo nie wiem w jaki sposób dobrać się do informacji zwróconych do zmiennej wynik jeśli jest np kilkanaście odpowiadających rekordów?

PS. Jeszcze mam pytanko jak stworzyć zapytanie ograniczające ilość zwracanych kolumn takie SELECT userid,email(tylko dwie a nie wszystkie).....
Proszę o pomoc
Z góry thx
mike
A nie przesadzasz troszkę? Przecież to są jedne z najbardziej podstawowych informacji przerabianych w dokumentacji i tutorialach propela.
Poza tym wspomniana dokumentacja jest napisana również po polsku. Więc o co chodzi?
Cysiaczek
Popieram zdanie ~mike'a - to nie jest probem z Propelem, ani tym bardziej z Symfony, tylko z PHP. Nie wiesz jak się do tablicy dobrać? Ok, powiem Ci smile.gif
Pętlą foreach

Pozdrawiam
Vengeance
Jakbyś znaleźć nie mógł:

1. <?php
  2. $c = new Criteria();
  3. $c->add(UserPeer::USERID, $userid, Criteria::NOT_EQUAL); //warunki bez sensu
  4. $c->add(UserPeer::EMAIL, $email); //warunki bez sensu
  5. $wynik = UserPeer::doSelect($c);
  6.  
  7. foreach($wynik as $uzytkownik) {
  8.  echo $uzytkownik->getName(); // metoda bez sensu
  9. }
  10. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.