CMS MemHT Portal oraz MemHT PolishPack 1 mają kodowanie znaków ustawione na ISO natomiast wersja MemHT PolishPack 2 na utf i tu powstaje problem.
Przy czystej instalacji pp2 niema problemów z kodowaniem natomiast gdy ktoś zaaktualizuje z innej wersji do PolishPack 2 pojawiają się krzaczki.
Ja widzę tutaj 2 rozwiązania lecz niemam na nie już pomysłu.
1. Zrobić skrypt do konwersji bazy który będzie się uruchamiał podczas aktualizacji.
2. Zrobić skrypt który będzie podczepiony do metody query w klasie database.
Co do 1 niemam pomysłu całkowicie jak zrobić skrypt aby nie wykraczył się z większą bazą.
Co do 2 to:
Zrobiłem funkcję do konwersji znaków i nic pokazywało komunikat o tym że nie może znaleść tabeli w bazie...
Użyłęm funkcji iconv() =>
Kod
<b>Warning</b>: iconv() expects parameter 3 to be string, resource given in <b>...</b>
Używałem także unicode_decode() oraz utf8_encode() i wszystko na co napotkałem się w manualu ale z tym naprawdę niemogę sobie poradzić.
Nie oczekuje gotowego skryptu oczekuje natomiast pewnych wskazówek które pomogły by mi w rozwiązaniu problemu.
Wstyd mi pisać bo jeśli zajmuje się stroną kodową MemHT PolishPack powiniennem sobie z tym bez problemu poradzić a jednak nigdy nie spodkałem się z tym problemem i stoję w miejscu...