Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] Problem z linkami w 1.1
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
yankes
wie ktoś jak zrobić w wersji 1.1 linki do modulu np: galeria w postaci www.jakasdomena.pl/galeria link_to('Galeria', 'galeria') bo jak tak wstawiam wywala mi błąd: An internal URI must contain a module and an action (module/action) ("galeria" given). musze wstawiac w postaci: link_to('Galeria', 'galeria/index') questionmark.gif
Cysiaczek
Oczywiście;]
Ewentualnie, jeśli posiadasz zdefiniowany wpis w routing.yml, to wstaw jego nazwę.

Cytat
galeria:
url: /galeria/*
param: { module: galeria, action: galeria }

i wtedy:
  1. <?php
  2. print link_to('Galeria', '@galeria');
  3. ?>

Dodam tylko, że nie znam jeszcze changeloga do 1.1 więc mogę się mylić ;]
yankes
działa ten sposob smile.gif dzięki Cysiaczek

ja sobie przejrzalem helpery i cos takiego zmontowalem:
<a href="<?= public_path('galeria'); ?>" title="">galeria</a>

guitar.gif

blinksmiley.gif zna ktos może przyczyne dlaczego po zrobieniu modułu X Y Z jak wchodze na wszyskie przez link www.domena.pl/x www.domena.pl/y www.domena.pl/z to dla jednego x robi mi automatyczny redirect na www.domena.pl/x/ i wywala bład: Empty module and/or action after parsing the URL "/X/" (/).
mike
Ponieważ kiedy dajesz link www.domena.pl/x to symfony uznaje to za wywołanie modułu x z domyślną akcją index. Jeśli zaś dasz www.domena.pl/x/ to symfony spodziewa się, że jako drugi argument dasz nazwę akcji a tam jest ... pusto. Stąd ten błąd.
yankes
mike rozumiem smile.gif tylko ze ja wchodze na adres www.domena.pl/x a symfony robi mi automatyczny redirect na www.domena.pl/x/ sad.gif wszystkie inne modulu wchodza normalnie tylko ten jeden ... ( korzystam z 1.1 )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.