Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Seasar] Czy warto, ewentualnie co w zamian (IoC/AOP)?
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Grobschnitt
Witam,

Czy ktokolwiek miał jakąkolwiek styczność z tym frameworkiem? [oczywiście w wersji dla PHP]

Szukam obecnie jakiegoś rozwiązania IoC/AOP dla PHP i Seasar wydaje mi się dość ciekawym frameworkiem (mam chyba jakąś słabośc do konfiguracji w XML'u winksmiley.jpg ), jednak intryguje mnie czy nie sprawia on jakiś "trudności" (jak najszerzej rozumianych, czyli bledy, niedociągnięcia etc.)

A może zna ktoś jakieś inne rozwiązania?

Jakby kogoś temat zainteresował - http://www.seasar.org/en/index.html
mike
Projekt martwy od 2 lat. Miłej zabawy w archeologa.

Bardzo ciężko o rozwiązania typu IoC/AOP dla PHP, ponieważ PHP nie posiada możliwości dzięki którym takie rozwiązania mają sens dla PHP.
LBO
Kiedyś natknąłem się na Flow3 framework, który szeroko wykorzystuje programowanie aspektowe... na nim jest napisany system Typo3.

Ale to tylko taki strzał w ciemno, bo nigdy go nie używałem.
Grobschnitt
Flow3 wygląda dosyć interesująco jeżeli chodzi o AOP, chyba przyjże się temu projektowy bliżej. Dzięki za info biggrin.gif

Co do Seasar, to rzeczywiście przeoczyłem kwestię jego żywotności wstydnis.gif

Cytat(mike @ 17.07.2008, 00:22:16 ) *
(...) ponieważ PHP nie posiada możliwości dzięki którym takie rozwiązania mają sens dla PHP.

Mógłbyś rozwinąć myśl? Tzn. przypuszczalnie wiem o co chodzi, ale możliwe że zawsze czegoś nowego się dowiem winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.