Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [uploadprogress] uploadprogress_get_info()
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
ja_fryta
formularz

<form action="demo2.php" method="POST" id="uploadform" enctype="multipart/form-data" onsubmit="start_progres_bar()">
<input type="file" name="abc" maxlength="10" accept="gif|jpg"/>
<input name="UPLOAD_IDENTIFIER" id="uploadIdentifier" type="hidden" value="<?php echo $uuid ?>" />
<input type="submit" value="wyslij"/>
</form>

skrypt php

<?php
header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate");
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");

echo json_encode(uploadprogress_get_info($_GET['id']));
?>

chcialem zrobic pasek postepu ladowania jednak funkcja uploadprogress_get_info() zawsze zwraca mi null questionmark.gif
paziek
uploadprogress_get_info($id), where $id is the UPLOAD_IDENTIFIER value. This will return false if there is no progress information, or an array of values about that upload.

Czyli nie
  1. <?php
  2. uploadprogress_get_info($_GET['id'])
  3. ?>
tylko
  1. <?php
  2. uploadprogress_get_info($_POST[$uuid])
  3. ?>
zakładając, że $uuid jest dostępne w demo2.php i jest stałe.
ja_fryta
skrypt php jest to plik ktory wywoluje poprzez obiekt xmlhttprequest i parametr przekazuje tam poprzez get ('id') a co do pliku demo2.php nie zamieszczalem go tu bo i nie mam dalszego problemu z obrobka pliku ktorey zaladuje nie dziala mi tylko pasek postepu

sam sobie poradzilem okazalo sie ze wystarczylo dodac jedna linie konfoguracyjna w php.ini

[uploadprogress]
uploadprogress.file.filename_template=C:/xampp/tmp/upt_%s.txt

no ale zeby nie bylo za latwo dalej nie dziala tak jak powinno sciana.gif
pasek postepu dochodzi mi do jakichs 3 - 7 % po czym php rzuca bledem UPLOAD_ERR_EXTENSION questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.