Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP - kompresja - Apache - firefox
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
jasin
Witam wszystkich,
mam następujący problem, chciałbym napisać własny moduł do Apache-a do kompresji stron, który by wykorzystywał algorytm LZ78 (wiem, że jest już dobry moduł do tego celu ale on wykorzystuje algorytm LZ77 - a ja właśnie chciałbym LZ78). Do tego co się orientuję to musiałbym też wyposażyć się w przeglądarkę, która ów kompresję (algorytmu LZ78) obsłuży... Obecne przeglądarki obsługują kompresję (m.in. algorytm LZ77) no ale nie algorytm LZ78... I moje pytanie:
- czy może ktoś się orientuje czy "wykonalnym" jest napisanie takiego modułu (tu wydaje mi się że można bez problemu to zrobić, skompilować i dołączyć bibliotekę *.dll)
- i czy np napisanie wtyczki do firefoxa pozwoliło by rozwiązać problem ów dekompresji ...

Wiem, że nie są to "typowe" pytania ale może ktoś trochę się w tym orientuje.

Pozdrawiam,
Marcin
.radex
od strony serwera - pewnie, że jest możliwe. Nie wiem czy łatwe, ale jak najbardziej możliwe.

ale nikogo nie zmusisz, żeby używał firefoksa z Twoją wtyczką tylko po to, żeby obejrzeć Twoją stronę. No chyba, że to tylko jakaś strona "dla wybrańców" biggrin.gif
jasin
Cytat(.radex @ 21.08.2008, 16:05:38 ) *
od strony serwera - pewnie, że jest możliwe. Nie wiem czy łatwe, ale jak najbardziej możliwe.

ale nikogo nie zmusisz, żeby używał firefoksa z Twoją wtyczką tylko po to, żeby obejrzeć Twoją stronę. No chyba, że to tylko jakaś strona "dla wybrańców" biggrin.gif

Zgadza się, będę to robić wyłącznie w celach naukowo-edukacyjnych biggrin.gif (jak ładnie to brzmi smile.gif )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.