Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mod-rewrite, ? ] Przekierowanie *.mojadomena.pl na mojadomena.pl
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
lord_t
Witam,

jak w temacie, mam stronę pod jakas domeną np. mojadomena.pl ale potrzebuje mieć różne subdomeny które chciałbym przekierować na główną domenę z odpowiednim parametrem i w tym celu napisałem taką regułę:
Kod
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.*).mojadomena.pl
RewriteRule .* /?stronafirmowa=%1

To^ działa w tym sensie, że w pliku index.php (mojadomena.pl) w GET dostaję zmienną stronafirmowa z wartością subdomeny.

Ale niestety nie wczytują się (przynajmniej) style css zawarte w pliku (jego adres w pliku index.php podaję od / ). Domyślam się, że plik css nie jest widziany z powodu innej wartości HTTP_HOST (innej niż przy głównej domenie). Jak mogę zmienić wartość HTTP_HOST (a może innej zmiennej?), żeby działały te style bez ingerencji w kod strony (ewentualnie z małą ingerencją).

PS. Na stronie pod adresem mojadomena.pl style działają.
erix
Cytat
Domyślam się, że plik css nie jest widziany z powodu innej wartości HTTP_HOST (innej niż przy głównej domenie)

Zgadza się. Przeglądarka nie wie, że przepisujesz adresy.

Cytat
Jak mogę zmienić wartość HTTP_HOST (a może innej zmiennej?), żeby działały te style bez ingerencji w kod strony (ewentualnie z małą ingerencją).

Zrób przekierowanie 301 na adresy rozpoczynające się od np. /css na główną stronę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.