Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jedna subdomena różne lokalizacje
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
mati0090
Witam.

Czy możliwe jest takie ustawienie (np. mod_rewrite) aby adres w pasku lokalizacji pozostał ten sam a zmienił się katalog?
Chodzi o to, żeby po wejściu na sub.domena.pl skrypt pobierał z bazy danych katalog, w który powinien wejść(np. skrypt1 lub skrypt2), następnie otwiera katalog(sub.domena.pl/skrypt1/) lecz adres nie zmienia się.

Dodam, że chodzi o dynamiczne sub-domeny więc ustawienia DNS odpadają.

Mam nadzieję, że wytłumaczyłem w miarę jasno.
Z góry dziękuję za udział w dyskusji,
pozdrawiam mati0090
EarthCitizen
Podepnij subdomenkę pod katalog i includuj katalog pobrany z bazy...
mati0090
Twoje rozwiązanie, drogi kolego, sprawdzi się jedynie gdy w katalogu który chcę includować znajduje się jeden, bądź niewielka ilość plików. W moim przypadku mówimy o bardzo rozbudowanym skrypcie z wieloma podkatalogami.
ShadowD
A więc:

- Plik htaccess który umożliwia tą akcję nie może łączyć się z mysql ale można ustawić że gdy ktoś pyta się o www.domena.pl pokazujesz mu www.domena.pl/katalog1 nie pokazując ścieżki.
- By rozwiązać problem z mieniającym się katalogiem to przy zmianie katalogu na inny można generować nowy plik na podstawie danych z mysql i od użytkownika/administratora.

I to było by na tyle, jeśli chcesz ukryć tek katalog innej metody niż .htaccess nie ma a bynajmniej owej nie znam... winksmiley.jpg

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.