Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [game] Rogalik (roguelike)
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Rivia Luthine
W wolnych chwilach projektuje dla własnej przyjemności (i dla osób które się tym zainteresują) gre z rodziny roguelike w formie WWW(HTML+PHP+MySQL).

Może i jeszcze nic nie mam wstydnis.gif , ale zastanawiam się nad sposobem komunikacji użytkownika z serwerem :/

Efekt przykładowy można zobaczyć bezpośrednio pod adresem http://89.25.200.82/ (nie każdy/a się dostanie).

Ten sposób spowoduje straszny ruch po stronie serwera :/ jeśli postacie za szybko będą się poruszać haha.gif

Podajcie proszę pomysły w jaki inny sposób można by to rozwiązać jeśli się da.
askone
Hej

Lepiej jeśli zaimplementujesz poruszanie się w trybie punkt_startowy -> punkt_docelowy. Po drodze mogą być punkty_pośrednie (pola na planszy). Przeładowanie strony następuje po osiągnięciu lokalizacji "punkt_docelowy", a animacja przejścia "a->b" obsługuje JS po stronie przeglądarki.

ps. Nie znam się na zasadach takich gier, ale wydaje mi się iż to rozwiązanie jest logicznie poprawne smile.gif
Rivia Luthine
Cytat(fly474 @ 18.09.2009, 10:24:44 ) *
ps. Nie znam się na zasadach takich gier, ale wydaje mi się iż to rozwiązanie jest logicznie poprawne smile.gif

Niestety nie jest poprawne winksmiley.jpg
Tu masz przykładowy filmik jak to wygląda i się zachowuje (humorystyczny): NetHack on a whiteboard, aby lepiej sobie uświadomić możesz zerknąć na wiki.
Skie
Dobry serwer + dobre cache (jak najmniejsze użycie bazy danych) i powinno być ok.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.