Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt wysylajacy sms po odwiedzinach na stronie.
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
baael
1. Jestem zupełnie zielony :oops: w te klocki (php), jednak mam pytanie czy można zrobić skrypt, który wysle na dany numer (w sieci ERA) sms po każdych odwiedzinach strony (lub chociaz maila czy wysyla), i czy moze on badac ile razy jeden konkretny odwiedzający był na stronie, naprzykład niech wysyła tekst : "Uzytkownik nr xxxxx wszedl na strone po raz xxx". Jesli tak sie da to gdzie mógłbym znaleźć taki skrypt.
2. Jak umieścic skrypt, (tak dokładnie), mam moje konto FTP, na ktorym umieszczam sobie stronki INDEX.htm itp, w jaki sposób np, powyższy srypt umieścić aby działał bo jest to dla mnie wciąż nie jasne.

ps. no gdyby się nie dało to choć licznik zapisujący odwiedziny do innego pliku na serwerze. odwiedzający nie powinien wiedzieć że jego odwiedziny są liczone.

Za wszelką pomoc z góry dziękuje.
sh0re
musisz na serwerze miec aplikacje do wysylania smsow (np z http://dev.null.pl) i wtedy dajesz przy wejsciu na strone exec("sms $numer $tresc"); i wsio
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.