Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakiego apacha wyrbrac???
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
prezesk
Witam wszystkich serdecznie,

Chce postawic srver na win xp (bo linuksa jeszcze nierozumiem i chwilowo brakuje mi kompana ktorym mialbym miec linuxa). Dokładnie jeszcze niemam pojęcia jak wszystko skonfigurować ale postanowiłem się zapytać znawców która wersje (a moze jakis inny program) do postaiwenia servera aby obslugiwał php, MSQ (chyba tak sie to pisze) i inne peirdołki. Wiem że php i te inne takze nalezy zainsalować wiec o to jaką wersję ich wybrać także bym poprosił. I Jeszcze chciałem sobie postawić server pocztowy ale z tym to już wogole nic niekumam (jeżeli macie jakiś sprawdzony dobry program) to dajcie linka do stony lub programu (najlepiej z opisaem instalacji. No to by było na tyle bardzo dziekuje jeżeli ktokolwiek opdwie na muj post smile.gif.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki tongue.gif
GeoS
Jesli chodzi o zestaw php + Apache + MySQL, to sciagnij sobie FoxServ'a (darmowy).

Jesli chodzi o serwer pocztowy, to ze swojej strony polecam Alt-N MDaemon PRO (platny) biggrin.gif
scanner
<joke>z Apachów najlepszym był Winnetou</joke>
Pozatym jako notoryczny wkładacz kija w mrowisko, proponuje prezesk, abyś w przyszłości czytał co piszesz, poprawiał błędy i literówki i czasem zerknął do słownika.
Pozatym jeśli nie jesteś modemowcem, to masz tez takie rozwiązanie, żeby nie stawiać serwerka na Win, tylko założyć darmowe konto (np. http://lycos.co.uk) i wtedy tam sie bawić. Bo IMHO jesli stawiac serwer, to tylko na U*nixie/Linuxie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.