Cytat(Sephirus @ 1.06.2012, 10:01:58 )

Co do czasu - to jest bardzo bardzo dobry czas

(aż dziwne)
W sumie czas zależy w dużej mierze nie tylko od samego PHP ale od czasu łączenia z bazą, wykonywania zapytań (a zatem ich optymalizacji itd...) i uzyskanie czas rzędy < 20ms powinno być raczej mało prawdopodobne

(chyba że to wszystko jest cache'owane).
Do tego dochodzi też kwestia liczby użytkowników online - im więcej tym więcej oczekiwań na różne rzeczy - także w bazie danych i czas rośnie.
Moim zdaniem czas < 50ms na generowanie porządnej strony to super czas. Twój zatem jest bardzo dobry (o ile jest dobrze liczony)

Co do zajmowania pamięci RAM - 0,5MB to dziwnie mało i to dobry rezultat - pamiętaj jedynie o tym, że ciężko jest go dokładnie określić.
Ogólnie więc: jak na forum to baaaaardzo dobry rezultat - porządny - pochodziłem nieco i czas wacha się od ~10ms do ~70ms w zależności od typu podstrony - a to dobrze. Zastanawia mnie jedynie ta pamieć bo jest jej mało
Jeżeli testy są realne to jest GIT

Mi się wydaje że dobrze liczę, ale jeśli się znasz to może ocenisz czy dobrze to zrobiłem, skoro:
1 megabajt = 1 048 576 bajtów
A "memory_get_usage()" podaje wynik w bajtach, to zrobiłem: "memory_get_usage()/1048576" - to moim zdaniem powinno wyjść w MB czas, prawda?
Obliczenie 1 megabajta na bajty:
https://www.google.pl/search?sugexp=chrome,...gabajt+na+bajtyA czas ładowania zrobiłem tak:
function generowanie_strony(){
return((float)$uzytk+(float)$sekundy);
}
Następnie na samym początku strony dałem:
$rozpoczecie = generowanie_strony();
I na samym końcu strony:
$zakonczenie = generowanie_strony();
I TOTALNIE na końcu obliczyłem wynik tak:
if($czas_generowania >= 1) {
$czas_generowania=round($czas_generowania, 5).' sekund'; } elseif($czas_generowania < 0.1) {
$czas_generowania=(round($czas_generowania, 5)*1000).' milisekund ('.round($czas_generowania, 3).'s)'; }
Obliczenie sekundy na milisekundy:
https://www.google.pl/search?sugexp=chrome,...a+na+milisekundWszystko się zgadza ?
Pozdrawiam.