Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Płatności internetowe
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
programista28
Witam chodzi mi o taką płatność internetową dzięki której mógłbym kwotę zawartą w zmiennej przekazać do płatności

mianowicie którą płatność wybrać i jak je się podłącza bo przeczytałem już opisy płatności na stronie i muszę przyznać że nie kumam odbierania odpowiedzi sad.gif

z góry dziękuję za pomoc
d3ut3r
większość systemów płatności nie dość, że udostępnia czytelny PDF z opisem API i przykładami to jeszcze dają przykładowe pliki PHP i/lub gotowe moduły pod konkretne skrypty (osCommerce itp). Ściągnij to wszystko i przeanalizuj.
programista28
no ja właśnie na przelewy 24 nie zrozumiałem tych przykładów wiem tylko tyle że musi być formularz wysłany metodą post i nie wiem co z odpowiedzią mam zrobić sad.gif

przykladowo robie post

kwota do zaplacenia

wysylam go postem do przelewy to bym jeszcze umial zrobic i nie wiem co dalej

ale podejrzewam ze trzeba odzyskac odpowiedz o dokonaniu transakcji

Deuter a moglbys podac jakis przyklad platnosci gdzie jest to dosyc prosto opisane chodzi o to abym zakumal temat smile.gif
Shido
Na gotowych przykładach ci nie powiem, ale zasada tego jest taka:
user---informacja że płaci--->serwis od płatności---informacja że płatność dokonano--->twoja strona---wynonanie jakiejś usługi--->user

w przypadku SMS jest bardziej rozbudowane:
user---informacja że płaci--->serwis od płatności---sms--->user---wpisuje kod--->twoja strona---przesłanie kodu--->serwis płatności---walidacja kodu--->twoja strona---wynonanie jakiejś usługi--->user
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.