Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Galeria php mysql z komentarzami
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
smerfetka93
Hej, pomóżcie mi proszę w kilku sprawach... Na necie jest o tym trochę, ale jakoś do mnie nie dociera, jest dużo błędów/ nie działających rzeczy itd.

- jak przygotować bazę danych pod galerię? Jakie tabele itd? - Galeria ma zawierać funkcję dodawania komentarzy przez zalogowanych użytkowników pod zdjęciami ( i rejestracji nowych użytkowników)

- jaka funkcja do dodawania zdjęć?

- jak zastrzec że użytkownicy mogą edytować dodane przez siebie komentarze? a administrator może je usuwać a nie edytować?

Muszę napisać kod tej galerii a nawet nie wiem jak zacząć sad.gif
SpiritCode
Skoro potrzebujesz mieć użytkowników to napewno tabela do nich. Dodatkowo przyda się tabela na zdjęcia, żebyś wiedział gdzie jaki komentarz idzie. Komentarze najlepiej w tabeli gdzie będziesz miał FK do zdjęcia i użytkownika który dodał komentarz.
Dodawanie zdjęć najlepiej zwykłym formem i przy submit dokleić go jakoś do bazy.
Co do ostatniego punktu - oznaczaj jakoś w tabeli użytkowników adminów.
Sprawdzaj czy są adminami i nie są właścicielami posta blokując im dostęp do edycji i dając możliwość usunięcia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.