Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: .htaccess - zmiana katalogu
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
andrzejmarek
Moze tytul jest niejasny.

Sytuacja wyglada tak:
www.subdomena.domena.com/index.php (www.subdomena.domena.com) oraz prowadzi na /www/subdomena/index.php

istnieje katalogo /www/katalog/podkatalog/

jak skonfgurowac .htaccess aby wpisanie www.subdomena.domena.com/podkatalog/ kierowalo do /www/katalog/podkatalog/ zamiast do /www/subdomena/podkatalog/

Mam nadzieje ze w miare jasno opisalem problem.

Pozdrawiam
Strus
Wydaje mi się, że szybciej i prościej będzie w pliku php przy pomocy header("url_docelowy");
Albo w HTML-u
  1. <meta http-equiv="Refresh" content="0; URL=http://domena">

to 0 oznacza ilość sekund, mżesz np po 4 ustawić i jakiś napis wypisać przed tym winksmiley.jpg
andrzejmarek
ale potrzebuje "przepisac" wszystko co lezy pod tamtym katalogiem, nie moze to dzialac z udzialem pliku, musi dzialac bezposrednio. do katalogu jak i podkatalogu nie ma dostepu spod www - nie kieruje na niego zadna domena, jest rownozedny z katalogiem subdomena (katalog).
Strus
No to chyba nie wiem oco Ci chodzi. Bo .htaccess też jest plikiem przecież winksmiley.jpg Więc jak z poziomu www nie ma dostępu do tego katalogu to umieszczenie .htaccess też Ci nic nie da, bo nic go nie zobaczy.

No ale skoro mówisz że to zadziała, to wpisz do .htaccess np. coś takiego :

Kod
Index sciezka_do_przekierowanego_dokumentu/index.php
andrzejmarek
Wydawalo mi sie za napsialem wyraznie i w miare logicznie o co mi chodzi, ale postaram sie lepiej:

mam dwa rownorzedne foldery www/folder1 i www/folder2

na www/folder1 skierowana jest domena www.domenafolder1.com

w www/folder2 jest folder engine

jak skonfigurowac .htaccess aby www.domenafolder1.com/engine kierowalo na www/folder2/engine zamiast na www/folder1/engine
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.