Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache i localhost
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
CobraZen
Witam,
Mam maly problem z Apachem (2.0.54) pod Win XP i bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos z Was udzielil mi jakichs wskazowek. Apache uruchamia sie wraz ze startem systemu bez problemu. Pod http://localhost i 127.0.0.1 moge ogladac to co udalo mi sie stworzyc, ale do czasu, az polacze sie z neostrada (bezposrednio przez modem Sagema). Od tego momentu, gdy wpisze localhost to moge czekac 5 min i nic z tego, nie zobacze mojej strony, a jedynie komunikat, ze zbyt dlugi czas oczekiwania...
Czy ktos bylby na tyle uprzejmy i powiedzial mi w czym problem i udzielil jakiejs wskazowki?

Z gory dziekuje
norbul
Mogę sie mylić, ale....
Jezeli łaczysz sie przez neostrade, to dodawane sa ustawienia serwerów dns które zmieniaja nazwy np cokolwiek.pl na jakiś IP, jezeli wiec wpiszesz localhost to odpytywane sa serwery dns o taka nazwe. woec lepiej jest wpisywac adres 127.0.0.1, albo zmajstrowac własny serwer dns na swoim kompie... ale to juz łatwe nie jest...
sztosz
poszukaj w katalogu windows (+podkatalogi) pliczku host (albo hosts) sprawdx czy masz tam niewykomentowany zapis:
Kod
127.0.0.1    localhost
Ccn
A plik jest w C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts (Windows XP)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.