Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z Apache'm
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
dob
Witam, mam następujacy problem. Otóż jakiś czas temu zainstalowałem krasnala w wersji (2.7) na pewnym komputerze. Część osob wchodzących na moją stronę pisze mi o dziwnym błędzie - mogą wejsć jedynie na index. Podstrony nie chcą sie wygenerowac - pasek w IE dochodzi do konca jak przy jakiejś niekończacej się pętli i nic sie nie dzieje. Nigdy nie spotkałem sie z podobnym problemem, strona (php) jest zbudowana poprawnie takze musi to byc wina apacha. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły co do rozwiazania tego problemu to serdecznie prosze o pomoc.

W skład krasnala 2.7 wchodzi apache w wersji 1.3.31
kszychu
Zajrzyj do logów apache'a, może tam znajdziesz coś ciekawego.
dob
Sprawdziłem błędy apache'a no i znalazłem czesto powtarzający się taki błąd :
Cytat
[Wed Aug 31 18:22:39 2005] [error] (2)No such file or directory: proxy: creat(c:/usr/Apache/proxy/.time)

Czy on może miec jakis związek z wczesniej wymienionym błędem ? Pozatym Creat brzmi jakby było napisane z błędem nie powinno być create ?
Ccn
TE, A PRAWDA, ŻE MASZ XP Z SP2 ?

Bo tam jest limit połączeń do 10 maxymalnie, więcej nie wpuści, zajrzyj do loga zdarzeń (przez C'Panel -> Narzędzia admina -> Podgląd zdarzeń) i sprawdź czy niema tam zdażeń z wykrzykniniem o numerze 4226 (nie jestem pewien czy dokładnie ten) i źródle TCP, jak są w ostatnich dniach to to musi oznaczać właśnie to...
dob
Sprawdziłem ale nie znalazłem takiego błędu. W jaki sposób zmienic ten limit z 10 do góry ?
Dokładnie jest tak jak mowisz winda xp + sp2 może jeszcze jakiś pomysł ?

[EDIT]
Może ma to jakiś zwiażek z sesjami ? Bo ktoś mi napisał że kiedy przechodzi z głownej pod jakikolwiek link i kiedy strona sie "wiesza" to ma w adresie phpsessid

I jeszcze komunikat który ukazuje sie pod mozillą (mimo włączonej obsługi ciastek)
Cytat
limit przekierowan dla tego url zostal przekroczony. ladowanie zostalo anulowane. sytuacja ta moze byc spowodowana blokada ciasteczek
Ccn
No to wiadomo, na mozilli masz odpowiedź. Ściągnij XP-AntiSpy po Polsku i na górze z menu znajdź opcje specjalne i limit połączeń i daj nieograniczony. ALE WYŁĄCZ AKTUALIZACJE AUTOMATYCZNE BO WINDA ŚCIĄGNIE CI JESZCZE RAZ PLIKI I LIMIT WRÓCI DO 10 exclamation.gif!
dob
Tylko że jest problem pewien bo taka sytuacja jaką opisałem powtarza się tylko dla 3 osób. Kazda z tych osób mieszka gdzie indziej ma inne łącza itp.

Sprobuje zrobić to co mowisz ale myśle ze to nie da oczekiwanego efektu.

Aha jak dam komuś bezposredni link do podstrony to działa, wybrany link z menu nie działa.

Jeszcze jedna informacja - Osoba która ma ten błąd wyłączyła na moją prośbę ciastka i teraz kliknięcie na link w menu daje efekt w postaci odswiezenia strony głównej.
Myśle ze coś jest nie tak z obsługą sesji ale co to nie mam pojęcia
Ccn
A session.save_path ?

PS: Ja nigdy czegoś takiego niemiałem... ale skądś wiem, że IIS (ten server z Windowsa) jest zwolniony z ograniczenia połączeń, tzn. do niego można się łączyć więcej niż 10 razy
dob
Słuchaj zmieniłem wartośc session.use_trans_sid i jednej osobie działa, ciekaw jestem czy innym działa

p.s. oczywiscie to juz ustawienia php a nie apachea

Czy ktoś ma pomysł co można zmienic bo session.use_trans_sid nie moge zostawic w takiej postaci jak jest teraz sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.