Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Dane w pliku zapisane jako skladnia php
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
Cr0n!x
Otoz mam problem z edycja danych w pliku xxx.php. Jego zwartosc :

[quote]
<? $login = 'aaaa'; $password = '730f9539789140e937eb6519a8aaa2a0'; $imie = 'aaa'; $email = 'aa@aa.pl'; $rejdata = '21-06-2003'; $rejgodzina = '00:55:41'; $last = '21-06-2003.'; $ip = '127.0.0.1'; $id = '20'; ?>[/quote]

Dane sa w jednej lini. Napisalem skrypt ktory mial by modyfikowac np zmienna $id. Okazalo sie ,ze skrypt jest zly. W przeszukiwaniu forum nie znalazlem odpowiedzi wiec oto pisze ten topic. Z gory dziekuje[/quote]
Teodor
Zaczynam rozumiec irytacje niektorych co do nieprzestrzegania zasad obowiazujacych przy opisywaniu problemu... :/

Postaram sie odpowiedziec adekwatnie do pytania(jako ze nie wiem co niedziala, co robi dokladnie skrypt oprocz tego ze jest angrysmiley.gif ):
1. Otwierasz plik (fopen w ,flock)
2. zmieniasz wartosc odpowiedniej zmiennej
3. Zapisujesz wszystko od nowa juz ze zmianami (fwrite)
4. na koniec (flock,fclose)

Pozdrawiam angrysmiley.gif
Cr0n!x
Tyle to ja wiem... Co wedlug Ciebie jest tu zle opisane ? Jezeli chodzi o skrypt to napisalem ze byl zly. Wywalilem go i chce zeby ktos napisal mi te 4 linijki. Taka duza praca to nie jest.
[Regis]
Nie ujales kodu w odpowiednie znaczniki zeeby wszystko wygladalo jak nalezy oraz nei napisales czy wywala jakis blad, czy nic sie nie dzieje, czy moze komp Ci sie wiesza, albo lodowka sie zaczyna rozmrazac, a moze wiedna Ci wtedy kwiaty na oknie itp smile.gif A jesli nawet chcesz zeby ktos napisal skrypt od nowa, to zaznacz to gdzies, bo o tym nie napisales smile.gif To chyba tyle - przynajmniej temat dales jak nalezy smile.gif
Cr0n!x
Ok na nastepnt raz napisze juz dokladniej :wink: . Z tym kodem php to nie trzeba bo to mialo pokazac ze w pliq sa dane zapisane w zmiennych i widac to na 1 rzut oka. Czekam na wasza pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.