Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHPTriad - problemy z....
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
bielen2k
zainstalowałem sobie PHPTriad i po odpaleniu pliku z funkcją include pojawia sie cos takiego:
Cytat
Warning: Failed opening 'stopka/kodowanie_znakow.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 5

Warning: Failed opening 'stopka/znaczniki_meta.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 6

jak to naprawić?

I jeszcze mam problem bo nie moge wejść w PHPMyAdmin, po kliknięciu w to wyświetla się taki błąd:
Cytat
Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061) in lib.inc.php on line 255
Error
MySQL said:
Back

z góry dzieki za odpowiedzi
Fo
Cytat
Warning: Failed opening 'stopka/kodowanie_znakow.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 5

Warning: Failed opening 'stopka/znaczniki_meta.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 6
to mówi że poprostu ściezka do pliku ktory wywołujesz funkcja include nie zgadza sie ... sprawdz dokladnie sciezke do tego pliku ktory chcesz zaincludowac.
Cytat
Warning: MySQL Connection Failed: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061) in lib.inc.php on line 255
Error
MySQL said:
Back
natomiast ten komunikat mowi iz nie masz uruchomionego mysql'a sproboj uruchomic go poprzez wywolanie programu winmysqladmin ktory znajduje sie w katalogu gdzie zainstalowany jest triad czyli jakos to bedzie pewnie tak :
c:/apache/mysql/bin
w tym katalogu jest program winmysqladmin.exe - pobaw sie nim i radze Ci poczytaj jakis kurs php + mysql ... mozesz takowy znalezc korzystajac z tego urzadzonka :wink:
milej nauki... smile.gif
a jesli chodzi o phpmyadmin'a to skonfiguruj sobie plik : config.inc.php
bielen2k
mysqla odpalalem ale dososkiego i mi nie dzialalo, winmysqladmin.exe juz u mnie dziala

co robi funkcja INCLUDE TO WIEM, ściezka jest prawidłowa, więc nie wiem dlaczego tak wyświetla. Może jakąś funkcje trzeba właczyc?? Tylko gdzie?
Fo
c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 5

dlaczego tu masz dwa questionmark.gif
bielen2k
jak ustawic by funkcja Include dzialala?

Cytat
Warning: Failed opening 'stopka/body.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderhome.php on line 13

Warning: Failed opening 'tabela/table.txt' for inclusion (include_path='apacheincludes;apachehtdocs;apachehtdocsphpmyadmin') in c:apacheuserseasyraiderhome.php on line 15

i tak mi wszędzie wyswietla sad.gif
bielen2k
Cytat
c:apacheuserseasyraiderindex.php on line 5

dlaczego tu masz dwa questionmark.gif

to apache chyba tak wyswietla, ja na to nie mam wplywu

w katalogu apache/users mam katalog easyraider i tam sa wsyztskie pliki, wczesniej jak mialem linuxa to dzialalo ok, kompa z linuxem musialem oddac i teraz na PHPTriad nie dziala :|
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.