witam problem jak w temacie, o co mi chodzi instalnąłem sobie serwer na lokalu i mam mały problem (ostatni raz używałem ap. w wersji ponizej 2.0 a teraz mam wlasnei taki), poniewaz chce popracowac troche nad drupalem ktorego psotawilem juz online chce miec tez lokalu tak tylko do testow, wiec stawiam wszystko w praktycznie takich samych datach jak oprogramowanie hostingu na ktorym to juz stoi czyli mysql5 apache2 php4/5, serwer ktory postawilem jednak chce wykorzystac tez do celow osobistych gdzie chyba cholernie przydatny bedzie wyswietlanie zawartosci folderow, tu jednak wyskakuje 403, przeanalizowałem dokladnie error loga i jest chyba znamienity już:

Kod
[Thu Dec 15 21:48:40 2005] [error] [client 83.8.93.234] Directory index forbidden by rule: G:/jobber/serverfiles/files/

google również cały czas wertuje, gdzieś ktoś wskazuje że należy coś z tym fancyindexem zrobić jednak to chyba nie to - dokuemntacja apaczowska rowniez nic na ten temat nie mowi, ktos skolei gdzies napisał ze jest to pewien dysonans w stosunku do wersji *nix wiec moze w tym sęk... licze że ktoś mi pomoze, best regards