Witam!
Szukam różnice jakie występują od strony programistycznej między OS Commerce a ZenCart. Głównie chodzi mi o dostoswanie modułów z Os Commerce do ZenCarta itp.
pozdrawiam
Z góry dziękuję.
Vogel
6.04.2006, 20:35:43
ZenCart to zmodyfikowany osCommerce. nie wiem jak z ich kompatybinoscia ale mozliwe ze da sie je dostosowac po uwzględnieniu niewielkich zmian...
mam tylko taką uwagę: oba są STARE i jak zerknąłem w śmietnik który nazywa się kodem to zrezygnowałem z jakiejkolwiek pracy z tymi systemami. na początek walczysz z "register_globals" (które MUSZĄ być włączone!!!) a potem odkrywasz kwiatki w rodzaju $HTTP_POST_VARS / $HTTP_GET_VARS...
zencart
13.06.2006, 15:05:09
Coś nie masz chyba aktualnych informacji na temat na który odpowiadasz. Przede wszystkim Zen Cart od momentu swego powstania nigdy nie wymagał włączenia register_globals i poprawnie działa tak [rzy ustawieniu na OFF jak in ON. Nie wiem na podstawie której wersji Zen Cart-a informujesz o jego przestarzałych rozwiązaniach, jak w chwili obecnej jest to jedyny skrypt sklepu pisany w php poprawnie działający w php 5 i współpracujący również bez problemów z MySQL 5.x. Szanując Twoją wiedzę nie mogę się jednakże zgodzić na świadome wprowadzanie w błąd mniej doświadczonych użytkowników.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.