Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache po włączeniu odrazu mi się zamyka. Błagam pomóżcie!!
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
maciejk
jak odpalam apache pod win2000 (apache.exe) to wyskakuje cos takego

C:usrApache2bin>apache.exe
(730048)Tylko jedno u┐ycie ka┐dego adresu gniazda (protokˇ│/adres sieciowy/port)
jest normalnie dozwolone. : make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs

jak odpalam nie przez dosa to okno sie odrazu zamyka sad.gif
Pomżecie?
kris_
napisz netstat -na i sprzedz czy jakis serwis nie nasluchuje juz na porcie 80 (np serwer www windy) i jezeli tak to go wylacz.
kurtz
Hej
Cytat
jak odpalam apache pod win2000 (apache.exe) to wyskakuje cos takego
A jestes pewny ze apache nie chodzi - z teog co pamietam na 2000 apache instaluje sie domyslnie jako uslugi i startuje wraz z windows.

Wlacz tryb polecen (cmd w Menu Start/ Urucom) i wpisz
Kod
net start
i zobacz czy nie ma tam aby apache na liscie.

Pozdrawiam
maciejk
zgadza sie , po uruchomieniu win 20000 odpala sie jeszcze jakis inny windowsowy serwer. Dzieki za pomoc. A tak wogole to zakladal ktos serwer na tych serwerach windowsowych bo tam tego jest cholernie dzo tylko ze nie mam pojecia od czego tam zaczac?
kurtz
Hej
Cytat
zakladal ktos serwer na tych serwerach windowsowych bo tam tego jest cholernie dzo tylko ze nie mam pojecia od czego tam zaczac?
Przyznam sie - nie rozumiem pytania :| Strzelam: stawienia serwera www na windows nie tylko do zabawy? Prosze napisz co miales na mysli.

Pozdrawiam
FiDO
Mi sie wydaje, ze jemu chodzi o to czy ktos sie bawil tym serwerem www, ktory jest standardowo z windowsem.
Ja sie nie bawilem i nie mam zamiaru ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.