Jestem nowym użytkownikiem tego forum, więc na początku chciałem się przywitać

Tworząc stronę opartą o divy (robię to od niedawna, na razie hobbystycznie) napotkałem na taki problem:
Tworzę stronę, gdzie po lewej stronie jest menu, a po prawej stronie content. Chcę, aby długość menu była zależna od długości contentu, tj. gdy dodam więcej tekstu do contentu długość menu ma się wydłużyć zgodnie z długością contentu (mają być takie same) - co tym samym da mi efekt tła w menu, nie będzie tam pustego pola ...
Jak na razie nie jest to problemem pod IE (na pierwszy rzut oka laika), jednak pod FF strona wygląda tak jak wygląda

oto link: http://ticzax.radiohost.pl/www/div/div.htm
Kod CSS (wybrałem tą część, która ma znaczenie wg. mnie):
Kod
#content{
width: 750px;
height: 410px;
background-image: url(img/bg_content2.jpg);
}
#lewo{
width: 169px;
float: left;
background-image: url(img/bg_lewo.jpg);
overflow: visible;
}
#prawo{
float: right;
background-image: url(img/bg_content.jpg);
width: 581px;
}
#stopka{
width: 100%;
height: 28px;
background-image: url(img/bg_stopka.jpg);
}
width: 750px;
height: 410px;
background-image: url(img/bg_content2.jpg);
}
#lewo{
width: 169px;
float: left;
background-image: url(img/bg_lewo.jpg);
overflow: visible;
}
#prawo{
float: right;
background-image: url(img/bg_content.jpg);
width: 581px;
}
#stopka{
width: 100%;
height: 28px;
background-image: url(img/bg_stopka.jpg);
}
Problem numer dwa, który mnie spotkał, to "nieruszająca" się stopka .. tj. image idzie w dół razem z divem content, a tło, które było w divie stopki zostaje w miejscu pod FF ...
Dziękuję z góry za pomoc ;-))
EDIT:
Postanowiłem się z tym pobawić dalej, poczytać poradniki i kursy ... zrobiłem to tak i działa:
do głównego div'a - u mnie #content - dodałem:
Kod
display: table;
Wszystko działa ... więc teraz pytam, czy w ten sposób rozwiązany problem jest zgodny ze standardami i czy można to rozwiązać inaczej, praktyczniej ? Bo ten sposób śmierdzi mi znowu tabelkami w divach, a przecież po to stosuję div;y, żeby nie budować szkieletu na tabelach