Witam!!

Otoz skonfigurowałem sobie po raz pierwszy apacha tak aby kazdy katalog byl aliasem dla mojej domeny za pomocą modułu "mod_vhost_alias". Wszystko teoretycznie działa ale chciałbym aby z przykladowej domeny: domena.pl byla przekazywana do katalogu www (czyli alias: www.domena.pl).
Obecnie jest tak, że jak dam do katalogu www glowna strone na glownej domenie www.domena.pl to wszystko dziala. Ale jak wpisze w przegladarce: domena.pl to strona glowna sie nie wczyta poniewaz modul nie widzi takiego katalogu. Czy jest jakies rozwiazanie na to??

Oto cfg:
  1. <?php
  2. UseCanonicalName Off
  3. <VirtualHost *>
  4.  ServerName www.domena.pl #jak wpisze samo domena.pl to i tak nie ma roznicy :)
  5.  VirtualDocumentRoot "
  6. </VirtualHost>
  7. ?>

Mam tez inne pytanie. Otoz jak mam juz te aliasy to jesli wywola funkcje PHP: $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] to jest w niej odwolanie takie jak w glownym pliku konfiguracyjnym (domyslny katalog). Nastomiast chcialbym aby wskazywala ta zmienna moj katalog USER z aliasa np. D:/Serwer/www/USER/html. Obecnie ta zmienna wskazuje domyslnie na katalog "D:/Serwer/Apache/htdocs". Zmiana tego katalogu tez nic nie da, bo odwolanie powinno sie odnoscic przeciez do kalagu alliasa, kory jest generowany automatycznie podczas wywolania strony. Mam nadzieje ze wyjasnilem o co mi chodzi tongue.gif